Foto: Ronald Knappnew
Noslēdzies portāla "Delfi" un VSIA "Latvijas Koncerti" konkurss, kurā bija iespēja laimēt ielūgumus uz Rudens kamermūzikas festivāla atklāšanas koncertu 5. oktobrī Dzintaru koncertzālē.

Konkurss norisinājās līdz 3. oktobra plkst. 12.00, kad tika apkopotas pareizās atbildes un izlozēti divi uzvarētāji. Katrs uzvarētājs balvā saņems divus ielūgumus uz koncertu.

Elīna Zālīte – movele@.....lv
Māris Melderis – burti.cipari@.....com

Uzvarētāji par balvas saņemšanas kārtību tiks informēti konkursā norādītajā epasta adresē.

Jau ziņots, ka Rudens kamermūzikas festivālu 5. oktobrī Dzintaru koncertzālē atklās "Belcea Quartet" no Londonas, kas jau vairāk nekā 20 gadu koncertē uz pasaules labākajām skatuvēm. Koncertprogrammā skanēs Jozefa Haidna stīgu kvartets, čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka "Amerikāņu" kvartets, kā arī ungāru tautas mūzikā balstītais Ģerģa Ligeti agrīnais meistardarbs "Métamorphoses nocturnes".

Pareizās atbildes:

1. Šogad Rudens kamermūzikas festivālu atklās viens no pasaules top stīgu kvartetiem "Belcea Quartet" no Londonas. Diriģents Normunds Šnē par šī kvarteta maģiskās pievilcības atslēgu atzīst:

neierobežoto mūziķu iztēles lauku

2. Koncertā "Skride Quartet" klausītājus gaida tikšanās ar izcilām mūziķēm – Baibu un Laumu Skridēm. 11. oktobra koncerta programmā skanēs:

Mocarta Klavieru kvartets;

3. Pētera Plakida skaņdarbs "Veltījums Brāmsam", kas skanēs 18. oktobrī Mazajā ģildē, ir rakstīts:

klarnetei, čellam un klavierēm

4. Rudens kamermūzikas festivāla patrons ir komponists Pēteris Vasks. Šogad festivāla noslēgumā skanēs komponista:

"Epifānija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!