Foto: LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis pēc smagās uzvaras pār kubieti Maiku Peresu Boksa Supersērijas ceturtdaļfinālā, kurā viņš nosargāja arī WBC čempiona jostu, bija neapmierināts, jo neizpildīja cīņas plānu. Tāpat viņš pastāstīja par savu pārsisto aci un gatavošanos nākamajai cīņai pret Oleksandru Usiku.

Pasaules čempions boksā Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā Mairis Briedis pēc titula aizstāvēšanas atzina, ka mačā ar kubieti Maiku Peresu nav sanācis nekas no tā, ko bija ieplānojis, bet tagad galvenais ir saārstēt pārsisto aci un gatavoties nākamajai cīņai, nu jau Pasaules Boksa Supersērijas pusfinālā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Kā ziņojām, Latvijas bokseris Mairis Briedis svētdien jaunizveidotās Pasaules Boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem pārspēja kubieti Maiku Peresu.

"Nekas nesanāca no tā, ko gribēju izdarīt," preses konferencē atzinās Briedis. "Tā man bija pirmā reize pret kreili, diezgan laba pieredze. Ir daudz, pie kā strādāt uz nākamo cīņu, kas arī būs pret kreili. Darīsim visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos ierindā un sāktu trenēties, gatavoties nākamajai cīņai."

"Kad otrajā raundā man pārsita aci, bija tikai viena doma – kaut ātrāk tas raunds beigtos, lai varētu iztīrīt brūci un es kaut ko redzētu," teica Briedis. "Šī man bija pirmā pārsistā brūce. Gadās."

"Nebija tik grūti, cik neērti, līdz ar to arī nekas nesanāca, bet fiziski viss bija kārtībā," cīņu ar Peresu raksturo Latvijas bokseris, kurš pateicas skatītājiem par atbalstu. "Lai vai kā, uzvara ir uzvara. Bija fantastisks atbalsts, kāds Latvijas boksā nebija pieredzēts. Es visiem faniem pateicos ar savu uzvaru."

Portāls "Delfi" novēroja, ka mača laikā Mairis izteikti uzbruka pēdējās 10 raunda sekundēs - vai tā bija iepriekš plānota vai pretinieka uzspiesta taktika? "Vispār tā bija jāstrādā visus 12 raundus, bet šodien, kā teicu, nebija mana veiksmīgā diena," atzinās Latvijas bokseris. "Vismaz pēdējās 10 sekundes varēju kaut ko izdarīt!" viņš pasmaidīja.

Arī nākamā cīņa Mairim Briedim būs ar kreisās stājas bokseri, turklāt olimpisko čempionu, ar atšķirīgu boksēšanās stilu no Peresa. "Skatījāmies, kā Usiks boksējas ar Huku, man ir daudz pie kā jāpiestrādā, un to mēs sāksim darīt tuvākās nedēļas laikā," saka Mairis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!