Foto: LETA

Latvijas vadošā boksera, pasaules čempiona WBC pirmajā smagajā svara kategorija Maira Brieža treneris Sandis Kleins pēc uzvaras Pasaules Boksa Supersērijas pusfinālā atzina, ka pieredzējušais pretinieks, kubietis Maiks Peress, neļāva Mairim realizēt cīņas plānu, taču tagad šis mačs ir aiz muguras un ir jāgatavojas nākamajam – turnīra pusfinālam.

Kā ziņojām, Latvijas bokseris Mairis Briedis svētdien jaunizveidotās Pasaules Boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem pārspēja kubieti Maiku Peresu. Briedis līdz šim savā smagākajā cīņā uzvarēja pēc vienprātīga tiesnešu lēmuma – visi trīs tiesneši pēc punktiem uzvaru atdeva Briedim - 116:110, 115:111, 114:112.

"Mums bija plāns jau no pirmā raunda sākt "spiest" Peresu, kontrolēt cīņu, bet Mairis vienkārši nespēja atrast īsto distanci, otrajā raundā uzsita aci, dabūja apstāties, trešajā atkal nekas nesanāca, jo bija aizmirsušies tie sitieni, ko mēs bijām sagatavojuši, bet pēc tam Mairis sāka viņu "sist" un septītajā raundā jau viss aizgāja pēc mūsu plāna," "Arēnā Rīga" notikušo cīņu raksturo Sandis Kleins. "Taču tad Maiks, būdams pieredzējis pretinieks, sāka "klinčot", ko gan mēs arī bijām rēķinājušies, un neļāva Mairim strādāt. Mairim nebija variantu un nācās cīnīties."

"Pēc otrā raunda biju uztraucies, jo nezināju, cik dziļa ir brūce," atzīst treneris. "Domājām, ka Maiks strādās "uz brūci", vairāk sitīs pa to vietu, lai Mairim būtu grūtāk redzēt un viņš vairāk uzmanības pievērstu traumai."

Nākamais pretinieks Pasaules Boksa Supersērijā Briedim būs olimpiskais čempions, ukrainis Oleksandrs Usiks, kurš savā ceturtdaļfināla mačā pārspēja Vācijas bokseri Marko Huku un kurš arī ir kreilis, tāpat kā Peress.

"Ar Usiku būs pavisam cita cīņa, cits bokss; pret Usiku viennozīmīgi gatavosimies pavisam savādāk, būs jābūt pilnīgi citai taktikai," par nākamo cīņu Pasaules Boksa Supersērijas pusfinālā saka Kleins. "Es nevaru šobrīd viennozīmīgi pateikt, kā Mairis boksēs, bet noteikti ne tā, kā šodien. Tur būs pavisam citāda cīņa, cits temps, jo Usiks ir olimpiskais čempions, boksē ātri, daudz sitienu. Sitieni varbūt nav tik stipri, bet ir ļoti daudz. Jā, kā pirmo pretinieku izvēlējāmies kreili, tas bija iepriekš plānots, jo arī nākamais varēja sanākt kreilis. Pirms tam domājām varbūt izvēlēties Kudašovu, bet vēlāk izvēlējāmies Peresu."

"Usiks būs autoritatīvākais un perspektīvākais pretinieks, tāds Mairim nav bijis, bet Mairis var uzvarēt jebkuru, tikai pie katra ir speciāli jāpiestrādā, un šajā turnīrā nav boksera, ko nevarētu vinnēt," uzskata treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!