Foto: AP/Scanpix
No cietuma pirms termiņa atbrīvots bijušais amerikāņu futbola spēlētājs Orentals Džeimss "O. Dž." Simpsons, vēsta raidsabiedrība BBC. Simpsons no Nevadas cietuma pirms termiņa atbrīvots pēc deviņus gadus ilgas būšanas aiz restēm.

Nevadas cietumā viņš izcieta sodu par 2007. gadā pastrādātiem noziegumiem. Viņš kopā ar līdzzinātājiem ielauzās Lasvegasas "Palace Station" viesnīcas numurā, kurā bija apmetušies sporta trofeju kolekcionāri un tirgotāji, un apzaga to.

2008. gadā tiesa viņam piesprieda 33 gadus ilgu cietumsodu.

Jāpiemin, ka amerikāņu futbola zvaigzne Simpsons 1995. gadā tika attaisnots lietā, kurā tika apsūdzēts kādreizējās sievas Nikolas Braunas-Simpsones un viņas drauga Rona Goldmena slepkavībā, taču divus gadus vēlāk pēc upuru radinieku iesniegtās apelācijas tiesa viņu atzina par atbildīgu pastrādātajos noziegumos.

Tiesa piesprieda viņam samaksāt 33,5 miljonus dolāru kā kompensāciju cietušo ģimenēm.

Simpsons no 1969. gada līdz 1977. gadam pārstāvēja Bufalo "Bills" vienību, bet pēc tam līdz 1979. gadam spēlēja Sanfrancisko "49ers" rindās. 1973. gadā viņš tika atzīts par NFL vērtīgāko spēlētāju.

Simpsons karjeras laikā spēlēja piecās NFL Visu zvaigžņu spēlēs. Tāpat viņš bijis aktieris vairākās filmās un televīzijas seriālos, liecina LETA arhīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!