Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Porsche" prezentējusi visjaudīgāko "Panamera" universāļa "Sport Turismo" modifikāciju "Turbo S E-Hybrid". Šis vācu automobilis ir aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas attīsta 680 zirgspēku jaudu un 850 ņūtonmetru griezes momentu.

"Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid" hibrīda spēka agregāts sastāv no četrlitru V8 biturbo benzīna dzinēja (550 ZS), astoņpakāpju sekvenciālās pārnesumkārbas PDK ar diviem sajūgiem, elektromotora (136 ZS), kā arī 14,1 kWh litija jonu akumulatoru komplekta.

No vietas līdz 100 km/h hibrīda universālis paātrinās 3,4 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 8,5 sekundēs. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 310 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šim auto ir trīs litri benzīna uz 100 km.

Tikai ar elektroenerģiju "Turbo S E-Hybrid" modifikācija nobraukt aptuveni 49 kilometru distanci un šajā režīmā ļauj braukt līdz 140 km/h ātrumā. Akumulatoru uzlādei būs nepieciešamas 2,4 līdz sešas stundas atkarībā no uzlādes ierīces jaudas.

"Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid" aprīkojumā ir pieejama adaptīvā kruīza kontrole, aktīvais aizmugurējais antispārns, panorāmas stikla jumts, digitālais mērinstrumentu panelis, pašlboķējošais aizmugurējais diferenciālis, keramiskās bremzes, 21 collu riteņi un bagāžnieka vāka elektriskā piedziņa.

Šim universālim sēdvietu formula, pēc ražotāja apgalvojuma, ir "4+1". Tāpat pieejama versija, kur otrajā sēdekļu rindā ir divi atsevišķi sēdekļi. Automobiļa bagāžas nodalījuma tilpums ir 425 litri, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1295 l.

Vācijā šī visjaudīgākā "Porsche Panamera Sport Turismo" modifikācija maksās 188 592 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!