Foto: Publlicitātes foto

Rudens kamermūzikas festivālā 11. oktobrī Lielajā ģildē klausītājus gaida tikšanās ar Baibu un Laumu Skridēm, kuras Latvijā viesosies "Skride Quartet" sastāvā. Mūziķu izpildījumā skanēs jauna koncertprogramma, kuras centrā ir klavierkvarteta zelta repertuārs - Volfganga Amadeja Mocarta, Gustava Mālera un Johannesa Brāmsa klavieru kvarteti, portālu "Delfi" informē festivāla organizētāji no VSIA "Latvijas Koncerti".

"Skride Quartet" sastāvā spēlē Baiba Skride (vijole), Liza Berto (alts), Harieta Kreiga (čells) un Lauma Skride (klavieres). Visas četras "Skride Quartet" mākslinieces ir ne vien iejūtīgas kamermūziķes, bet arī spilgtas solistes, kas sadarbojušās ar ievērojamiem orķestriem un diriģentiem visā pasaulē. Aizvadītajā koncertsezonā šī nesen dibinātā kvarteta dalībnieces jau sajūsminājušas prasīgo Vācijas un Austrijas publiku, uzstājušās arī Zviedrijā, un ar nepacietību tiek gaidītas koncertējam ne vien Rīgā, bet arī slavenajā Amsterdamas "Concertgebouw", kam sekos arī plaša koncerttūre pa Ziemeļameriku.

Paralēli solistes karjerai Baibas Skrides radošajā darbībā nozīmīgu vietu ieņem arī kamermuzicēšana. Latvijā viņa viesojas ar jaunu koncertprogrammu – Lielajā ģildē līdz ar austriešu simfoniķa Mālera vienīgo līdz mūsdienām saglabājušos kamermūzikas darbu skanēs arī pirmais šī žanra paraugs mūzikas vēsturē, proti, Vīnes klasiķa Mocarta Klavieru kvartets, kā arī lirisku noskaņu un ugunīgu ritmu cauraustais Brāmsa opuss. Ja vācu romantiķa meistardarba pirmatskaņojumā pie klavierēm bija viena no spilgtākajām 19. gadsimta mūziķēm – Klāra Šūmane, tad šajā programmā – Baibas māsa un ilggadējā saspēles partnere Lauma Skride. Māsām Skridēm pievienosies franču altiste Liza Berto un holandiešu čelliste Harieta Kreiga – divas jaunas un daudzsološas mūziķes.

Biļetes uz koncertu iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!