Foto: Valsts policija

Ministru kabinets otrdien atbalstīja grozījumus Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) likumā, kas paredz no Garantijas fonda vairs nesegt zagtu transportlīdzekļu nodarītos zaudējumus.

Finanšu ministrijā skaidroja, ka likuma grozījumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz nepieciešamību pilnveidot un papildināt spēkā esošās likuma normas, tostarp precizējot dažas OCTA likuma normas, kas jau ieviestas ar Eiropas Savienības direktīvām OCTA jomā.

No likuma ir izslēgts Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) pienākums no OCTA Garantijas fonda kompensēt apdrošinātāju noteikto apdrošināšanas prēmijas maksājuma samazinājumu.

Tāpat noteikts jauns regulējums attiecībā uz apdrošināšanas līguma spēkā stāšanos ne vēlāk kā triju mēnešu laikā pēc apdrošināšanas līguma noslēgšanas. Likumprojektā arī paredzēta OCTA nepieciešamība speciālajai militārajai tehnikai.

Likuma grozījumos noteikts tirdzniecības uzņēmuma pienākums noslēgt OCTA līgumus attiecībā uz tirdzniecībā pieņemtiem Latvijā no uzskaites noņemtiem transportlīdzekļiem.

Likuma grozījumi arī paredz apdrošinātāju un LTAB tiesības noteiktās situācijās iesniegt regresa prasības, kā arī paredzēts, ka turpmāk no OCTA Garantijas fonda netiks segti zagtu transportlīdzekļu nodarītie zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!