Foto: Publicitātes foto
Augusta vidū TV3 ēterā startēja šova "Īstie veči" otrā sezona, un visai Latvijai gandrīz divus mēnešus bija iespēja sekot līdzi tam, kā ar lieko kilogramu zaudēšanu veicas pieciem brašiem latviešu vīriem.

Šonedēļ šovs noslēdzās, un tagad iespējams novērtēt, kā smagais darbs ar sevi un neveselīgajiem ieradumiem mainījis brašos šova dalībniekus.

Aivars Grasis

Foto: Publicitātes foto
42 gadus vecs

Aivars no Liepājas bija šova vecākais dalībnieks. Viņš vienmēr bijis sportisks un aktīvs, to prasījis arī viņa darbs. Šķiet, disciplīna un mērķtiecība Aivaram ir asinīs, viņš Dānijā studējis tankistu rotā, Latvijā bijis speciālās uzdevumu rotas komandieris – piedalījies militārās operācijās un misijās Latvijā, Bosnijā un Hercegovinā un citur.

Punktu viņa militārajai karjerai pielika ceļa trauma, ārsti atzinuši viņu par nederīgu militārajam dienestam. Pēc smagā trieciena un dzīvesveida maiņas sācis augt Aivara svars, sasniedzot 117 kilogramus.

Šova laikā Aivars uzstādījis rekordu – viņš zaudējis 30 kilogramus.

Juris Rigerts

Foto: Publicitātes foto
24 gadus vecs

Juris bija šova jaunākais dalībnieks. Juris strādā uzņēmumā, kas nodarbojas ar mēbeļu pārvadāšanu un montāžu, un daļēji tieši darba dēļ puisis arī ticis pie liekajiem kilogramiem – darba dienas lielu daļu Juris pavadīja kravas busiņā, kur viņš regulāri palutina sevi ar kādu hotdogu vai burgeri.

113 kilogramus smagais Juris līdz 18 gadu vecumam bija svēris ap 60 kilogramiem, bet, iepazīstoties ar dzīvesbiedri un uzsākot kopdzīvi, svars strauji pieaudzis.

Šova laikā Juris zaudēja 21 kilogramu.

Jevgēņijs Petrovs

Foto: Publicitātes foto
29 gadus vecs

Rīdzinieks ar latgalieša sirdi. Šovu uzsākot, 119 kilogramus smagais, pašpārliecinātais puisis strādāja par IT menedžeri. Mazkustīgais darbs pie datora bija uzaudzējis Žeņam pamatīgu vēderu, kas traucē nodibināt tādas attiecības, kas varētu rezultēties ar kopdzīvi un ģimenes izveidošanu.

Dzīvojot vientuļnieka dzīvi, Jevgēņijs novēroja, ka viņam ķermeņa aprišu dēļ nereti iet secen tās meitenes, kuras viņam patīk, bet tagad par daiļavu trūkumu viņam vairs nevajadzētu sūdzēties.

Šova laikā viņš zaudēja 13 kilogramus, kas gan bija vismazākais "Īsto veču" zaudētais svars šajā sezonā.

Raitis Grigorjevs

Foto: Publicitātes foto
36 gadus vecs

Kādu laiku pirms šova Raitis bija saņēmis no sievas ultimātu – ja viņš nesaņemsies un vismaz necentīsies iegūt izskatu, kāds bija kāzu dienā – laulība var tikt apdraudēta.

Šovu uzsākot, projektu vadītājs Raitis svēra 109 kilogramus, un viņš jau bija piekopis daudz un dažādus veidus, lai cīnītos ar lielo vēderu. Regulārs sports un sabalansēts uzturs gan nekad nav bijis primārais instruments.

Raitis pat vairākus mēnešus bija centies badoties, kā rezultātā sabojājis savu veselību un gremošanas sistēmu. Dienu pirms pirmās filmēšanas Raitis seksa laikā salauzis laulības gultu – sievai tas bijis pēdējais piliens.

Šova laikā Raitim izdevās zaudēt 22 kilogramus.

Mintauts Gubāts

Foto: Publicitātes foto
29 gadus vecs

Mintauts šovu sāka kā projekta smagākais dalībnieks – noliktavas pārzinis svēra 126 kilogramus. Viņa lielākā vājība bija saldināti, gāzēti dzērieni, kurus dienā viņš spēj izdzert pat vairākus litrus.

Mintautam bija uzticēts būt par šī gada veču šoferi un ar savu 1996. gada sudraba golfiņu vizināt cīņubiedrus, un, savienojot tievēšanu ar biedru vadāšanu, puisim izdevās zaudēt 21 kilogramu svara.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!