Foto: Delfi Aculiecinieks

Pie portāla "Delfi" vērsies satraukts lasītājs, kurš novērojis, ka Rīgā, Biķernieku mežā izcērt kokus. "Neizprotama situācija. "Rīgas meži" var atļauties veikt kailcirtes Biķernieku mežā," raksta lasītājs. "Rīgas meži" un Valsts meža dienests skaidro situāciju.

Lasītājs savus novērojumus par Biķernieku mežā notiekošo iemūžinājis arī fotoattēlos, ko atsūtījis redakcijai. Aculiecinieks norāda, ka "kailcirtes sektoru" daudzumu nav saskaitījis, taču, viņaprāt, ciršana notiekot vismaz desmit vietās.

Vasts meža dienesta Mežsaimniecības daļas vadītājs Normunds Knēts, aplūkojot lasītāja bildes, secina, ka darbi Biķernieku mežā ir likumīgi. "Iepazīstoties ar situāciju par koku ciršanu Biķernieku meža masīvā, var komentēt, ka meža apsaimniekotāja AS "Rīgas meži" plānoto darbību VMD ir saskaņojis, izsniedzot apliecinājumus koku ciršanai," pauda Knēts un precizēja, ka darbi mežā nepārkāpj saskaņotos cirtes izpildes veidus.

Savukārt VMD preses sekretāre Selva Šulce piebilda, ka nule masu komunikācijas līdzekļos jau notikusi plaša diskusija par Biķernieku meža kopšanas darbiem. "Rīgas meži" tikuši aicināti veiksmīgāk informēt iedzīvotājus par veiktajiem darbiem, lai nerastos pārpratumi.

Par Biķernieku mežā īstenotajiem kopšanas darbiem to tuvumā izvietotas informatīvas zīmes - apgalvo "Rīgas meži" preses sekretārs Edgars Vaikulis. "Aicinu visus tos cilvēkus, kuri ceļ paniku, apstāties un palūkoties, kā četru gadu laikā mainījies Biķernieku mežs. Izveidoti gājēju celiņi, ierīkotas velosipēdistu takas," aicina Vaikulis.

Pašlaik sakopta tiekot aizaugušākā Biķernieku meža daļa, kas iepriekš bijusi necaurredzama. Starp īstenojamajām darbībām ir, piemēram, korinšu izciršana, lai dotu iespēju augt gaismu mīlošajām priedēm. Biķernieku mežā tādējādi izveidošot vairākus "atvērumus", klajākus laukumus. "Tas viss nepieciešams, lai mežs būtu veselīgs, lai veicinātu bioloģisko daudzveidību. Šobrīd mežā notiekošais, iespējams, izskatās neglīti, bet pirms kaut ko sakārtot, vispirms no skapja jāizkrāmē vecās lietas," uzsākto darbu iznākumu ieskicē Vaikulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!