Foto: Krišs Karnītis

Viena no vadošajām Latvijas rallija ekipāžām un pretendenti uz uzvaru Eiropas čempionāta (ERČ) pēdējā posmā "Rally Liepāja" Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins atsaukuši dalību no sacensībām, informē sportistu pārstāvji.

Lēmumu ekipāža pamato ar nākotnes plāniem, kas saistīti ar startu pasaules čempionātā. Finanses, kuras bija paredzētas "Rally Liepāja", ekipāža pēc pārrunām ar menedžeriem un ģenerālsponsoru nolēma novirzīt nopietnam treniņu procesam un startam pasaules čempionātā WRC2 klasē.

"Tas bija grūts lēmums, tāpēc līdz pat pēdējam brīdim tika pārdomāti vairāki rīcības plāni. Diemžēl, lai arī cik smagi tas būtu, kādreiz nākas no kaut kā atteikties, lai nākotnē varētu sasniegt vēl vairāk," saka Ralfs Sirmanis. "Vēlu veiksmi visiem sportistiem! "Rally Liepāja" noteikti nav vieglas sacensības, tāpēc sportistiem būs vajadzīga izturība un arī meisterība, lai veiksmīgi sasniegtu finišu."

"Šo tik sarežģīto lēmumu pieņēmām kopā kā ekipāža gan ar ģenerālsponsoru, gan mūsu menedžeriem no Somijas "V&V Sport Management". Atskatoties uz aizvadīto sezonu, esam strādājuši pie nākamā soļa mūsu karjeras attīstībā un ieturējuši pauzi no dalības sacensībās lielāka mērķa labad," komentē Artūrs Šimins. "Nepiedalīties mājas sacensībās ir šī gada grūtākais lēmums, taču, skatoties uz nākošo sezonu, tas mums šķiet vispareizākais. Taču mēs viennozīmīgi vēlamies izteikt pateicību visai SRT komandai, sponsoriem, ģimenēm un atbalstītājiem, kas mums ir ticējuši un joprojām tur par mums īkšķus jebkurās situācijās."

"Sports Racing Technologies" komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis atzīst, ka ekipāžas lēmums bija negaidīts, taču pamatojums ir saprotams. "Šādu ekipāžas soli komanda nebija gaidījusi, jāatzīst, tas man bija nepatīkams lēmums," atzīstas Krūzmanis. "Bijām ieguldījuši nopietnu darbu, mašīna ir sagatavota startam augstākajā līmenī, sagaidījām jaunas, skaistas uzvaras. Taču respektēju ekipāžas izvēli, jo, protams, saprotu, ka dažkārt nākas pieņemt grūtus lēmumus augstāku mērķu vārdā, un vēlu puišiem veiksmi iecerētā īstenošanā. Lai vai kā, nedēļas nogalē sagaidām aizraujošas sacensības un veltīsim visus savus spēkus un resursus Nikolaja Grjazina un Olivera Solberga startam!"

Kā zināms, šajā nedēļas nogalē Liepājā tiks dots starts noslēdzošajam Eiropas rallija čempionāta posmam "Rally Liepāja", kuram pieteikušas vairāk kā 50 ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!