Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" panākusi vienošanos ar 2,08 metru garo un 29 gadus veco latviešu basketbolistu Rolandu Freimani, līdz ar to noslēdzot komplektāciju 2017./2018.gada sezonai, informēja klubs.

"Paldies treneru korpusam, ka tas redz mani komandas spēles zīmējumā un tic, ka varēšu palīdzēt. Laukumā atdošu visu iespējamo, lai mēs izcīnītu pēc iespējas vairāk uzvaru. Prieks, ka VEF ir patiešām īsta Latvijas komanda un tai rūp latviešu spēlētāji, ko sajutu jau no pirmās dienas. Šeit viss ir pašā augstākajā līmenī, viss profesionāli – tas priecē," kluba preses dienestam stāstīja Freimanis. "Esmu patīkami satraukts par iespēju atgriezties Latvijā un spēlēt šeit, mājās, savā dzimtenē pie saviem skatītājiem. Darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai spēļu skatīšanās līdzjutējiem būtu aizraujoša."

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis priecājas, ka izdevies vienoties ar tik augsta līmeņa spēlētāju kā Freimanis.

"Viņš ir mobils basketbolists, kurš prot spēlēt divās pozīcijās, spēj būt bīstams no dažādām distancēm un kopumā ir ļoti talantīgs uzbrukumā. Tāpat Rolands ir spējīgs labi nospēlēt arī aizsardzībā. Viņš izprot spēli, tāpēc pavisam noteikti ir ļoti vērtīgs pastiprinājums mūsu komandai," teica treneris.

Pirmos soļus profesionālajā basketbolā Rolands Freimanis sāka "ASK Rīga" vienībā, kur viņš pabija līdz 2008.gadam. Uz 2008./2009.gada sezonu Freimanis pievienojās "VEF Rīga" komandai. Pēc gada Vefiņā Freimaņa sniegumu novērtēja Spānijas ACB līgas klubs Seviljas "Cajasol", kas izpirka basketbolista līgumu un piesaistīja sava kluba sistēmai.

Sekojošos gadus Freimanis spēlēja Spānijas pēc spēka trešajā un otrajā līgā, kā arī īslaicīgi pabija valsts vadošajā čempionātā ACB līgā. 2012./2013.gada sezonā Freimanis no Spānijas pārcēlās uz Itāliju, pievienojoties A sērijas klubam "Sutor Montegranaro". Nākamajā sezonā Freimanis bija viens no vadošajiem spēlētājiem Ukrainas vienībā Južnijas "Khimik", ar ko iekļuva vietējā čempionāta finālā, kā arī sekmīgi nostartēja ULEB Eiropas kausā.

2014./2015.gada sezonu Rolands sāka Igaunijas klubā Tallinas "Kalev/Cramo", kura rindās kļuva par vienu no VTB Vienotās līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem. Sezonas vidū Freimanis pārcēlās uz citu VTB Vienotās līgas komandu Kazaņas "Unics", ar kuru sasniedza ULEB Eiropas kausa pusfinālu.

2015./2016.gada sezonā Freimanis atgriezās "Kalev/Cramo" un ar Tallinas klubu kļuva par Igaunijas čempionu, kā arī tika atzīts par finālu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Pagājušajā sezonā Freimanis spēlēja Turcijas spēcīgākās līgas vienībā "Usak Sportif", kura sastāvā 30 spēlēs čempionātā izcēlās ar vidēji mačā gūtiem 12,9 punktiem un savāktām 4,9 atlēkušajām bumbām. Vēl 16 spēlēs FIBA Čempionu līgā viņam vidēji 10,4 punkti un 4,8 atlēkušās bumbas.

Rolandam Freimanim ir arī bagātīga pieredze, pārstāvot Latviju starptautiskā līmenī. Viņš bijis Latvijas U16, U18 (divreiz) un U20 (divreiz) izlasēs, kā arī bijis Latvijas valstsvienībā četros Eiropas čempionāta finālturnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!