Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 3. oktobrī, tirdzniecības parkā "Alfa" uzsākti paplašināšanās darbi, kā arī ielikts jaunās piebūves stūrakmens, portālu "Delfi" informēja t/p "Alfa" pārstāve Ginta Martini.

Tirdzniecības parku paplašinās uzņēmumi "Linstow Center Management" ("Linstow") un "Multi Corporation".

Paplašināšanās projekts palielinās tirdzniecības parka "Alfa" platību par 30 000m2, kopējai tirdzniecības centra platībai sasniedzot 100 000 kvadrātmetrus, savukārt nomnieku skaits no pašreizējiem 170 tiks palielināts līdz 250.

Projekta kopējās investīcijas sasniedz 55 miljonus eiro un to plānots pabeigt 2019. gada augustā. Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, "Swedbank Latvija" būvniecībai sniegs 40 miljonu eiro lielu aizdevumu.

"Jaunais projekts paredz to, ka ģimenes varēs ne tikai iepirkties, apmeklēt kino, bet arī sportot un, kas pats svarīgākais, – kopā ieturēt maltīti plašajā ēdināšanas zonā, kas tiks izbūvēta jaunā korpusa trešajā stāvā. Tāpat arī t/p "Alfa" pieguļošā teritorija tiks labiekārtota un apzaļumota, sniedzot apmeklētājiem papildu iespējas nesteidzīgai un mierīgai atpūtai," informēja "Linstow Center Management" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

Par gaidāmajām pārmaiņām SIA Merks valdes loceklis un celtniecības direktors Jānis Šperbergs vēsta: "Mēs ticam, ka arī t/p "Alfa" paplašināšana būs viens no tādiem darbiem, ko redzēs un novērtēs gan apmeklētāji, gan nomnieki, gan apkārtnes iedzīvotāji, un ar šo veikumu mēs varēsim lepoties vēl daudzus gadus."

"Linstow" ir "Galactico" tirdzniecības centru ("Alfa", "Origo", "Galerija Centrs", "Mols" un "Dole") attīstītājs un nekustamo īpašumu apsaimniekotājs, kas darbojas Latvijā jau 20 gadus. Kopējā "Linstow" apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir vairāk nekā 230 000 kvadrātmetri, bet visā Baltijā 329 000 kvadrātmetri. "Linstow" apsaimnieko arī tirdzniecības centru "Ülemiste", kas ir lielākais tirdzniecības centrs Igaunijā.

Savukārt "Multi Corporation" ir augstas klases tirdzniecības centru īpašnieks, apsaimniekotājs un attīstītājs Eiropā un Turcijā. "Multi Corporation" galvenais mērķis ir veicināt, pārvaldīt un uzlabot ilgtspējīgus ienākumus no nomas. Kopš dibināšanas 1982. gadā "Multi Corporation" ir aktīvi piedalījies vairāk nekā 190 projektu attīstīšanā un pašlaik uzņēmumam pieder un tas apsaimnieko vairāk nekā 130 tirdzniecības centru. "Multi Corporation" darbojas 13 valstīs, tajā skaitā Nīderlandē, kur atrodas tā galvenais birojs, kā arī Apvienotajā Karalistē, Beļģijā, Īrijā, Itālijā, Latvijā, Polijā, Portugālē, Slovākijā, Spānijā, Ukrainā, Vācijā un Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!