Foto: Publicitātes foto
Oktobra vidū Biķernieku trasē noslēgsies autošosejas sezona. Organizatori ir parūpējušies par interesanta formāta sacīkstēm, kurās var piedalīties ikviens sporta spēkrata īpašnieks, kura auto aprīkots ar drošības karkasu un ielas riepām.

Pirmo reizi ikvienam būs iespēja ņemt dalību 45 minūšu izturības sacīkstēs "Kumho Tyre Mini Endurance Challenge" Biķernieku lielajā auto aplī.

"Pēc līdzīga formāta brauc Ziemeļeiropas zonas "BMW Xtreme" klases braucēji un 2016. gadā šādu sacensību formātu pirmo reizi piedāvājām vēsturisko automobiļu seriāla "Dzintara aplis" dalībniekiem. Tā kā atsaucība bija pietiekoši liela šīs sezonas noslēguma posmā ikviens, kuram ir sporta auto ar drošības rāmi, var izmēģināt savu veiksmi mini izturības sacīkstēs," pastāstīja Andis Meilands.

45 minūšu izturības sacīkstēs tiks aizvadīti divi braucieni – pirmajā startēs "Dzintara aplis" dalībnieki ar VAZ un "Volga" automašīnām. Otrajā braucienā piedalīsies visas pārējās sporta automašīnas, kas tiks iedalītas divās klasēs – ar motora tilpumu līdz diviem litriem un virs diviem litriem.

Izturības sacīkstēs ar vienu automašīnu var startēt viens vai divi dalībnieki. Brauciena laikā ir jāveic viens obligātais pitstops, kura laikā var uzpildīt degvielu vai nomainīt braucēju, ja tas nepieciešams. Automašīnām jābūt aprīkotām ar ielas riepām.

Pēc mini izturības sacīkstēm trasē dosies Baltijas autošosejas čempionāta komandas, lai noskaidrotu šīs sezonas čempionus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!