Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Google" trešdien prezentēja savas jaunākās ierīces – viedtālruņus "Pixel 2" un "Pixel 2 XL", klēpjdatoru "Pixelbook" un divus "Google Home" skaļruņus "Mini" un "Max", kā arī kompakto fotokameru "Google Clips" un bezvadu austiņas "Google Pixel Buds".

"Google Pixel 2" viedtālrunis ir pēctecis pērnā gada flagmanim "Google Pixel", kas aizstāja agrāko "Google Nexus" ierīču sēriju. Jaunajam viedtālrunim ir "FullHD" piecu collu OLED ekrāns un stereo skaļruņi ekrāna malās. Savukārt "Google Pixel 2 XL" ir ar 2K sešu collu OLED ekrānu, plānām korpusa maliņām ap to un 18:9 malu attiecību.

Abi minētie viedtālruņi ir izgatavoti no alumīnija, un pirkstu nospieduma lasītājs tiem atrodas korpusa aizmugurē. Šis ir pirmais "Google" viedtālrunis, kuram vairs nav analogās austiņu ligzdas, tomēr tas ļāvis šo "Android" platformas viedtālruni padarīt mitruma noturīgu atbilstoši IP67 standartam.

"Google Pixel 2" viedtālruņos ieviesta "Active Edge" funkcija, kas ļauj, piemēram, uzņemt pašiņu, stingrāk saspiežot tālruņa korpusa malas, vai arī ar šo funkciju aktivizēt "Google" balss asistentu.

"Google" īpaši lepojas ar "Pixel 2" fotokameru, kura "DxOMark" vērtējumā saņēmusi visaugstāko vērtējumu starp visiem viedtālruņiem – 98 balles, tādējādi par četrām ballēm pārspējot līdzšinējo līderi jauno "iPhone 8 Plus". Neskatoties uz to, ka "Google Pixel 2" ir tikai viena 12 megapikseļu fotokamera, tā ļauj portretiem radīt izplūdušo fonu, līdzīgi kā ar "profesionālām fotokamerām".

"Google Pixel 2" ir aprīkots ar "Snapdragon 835" procesoru, četru gigabaitu operatīvo atmiņu un 64 gigabaitu iebūvēto atmiņu. Par papildu samaksu pieejama versija ar 128 GB atmiņu. "Google Pixel 2" ir pieejams gaiši zilā, melnā un baltā krāsā, kamēr lielais "XL" – melnā vai baltā.

Vācijā "Google Pixel 2" cena ir no 799 eiro, bet versijā ar 128 GB – 909 eiro. Lielais "Google Pixel 2 XL" maksā no 939 eiro, bet versijā ar 128 GB – 1049 eiro. Pēc provizoriskas informācijas, "Google Pixel 2" pēc "Google" pasūtinājuma ir radījis HTC, bet lielo "XL" – LG kompānija.

Līdz ar jaunajiem "Google" viedtālruņiem amerikāņu tehnoloģija kompānija prezentēja bezvadu austiņas "Google Pixel Buds", kurās ir integrēts mikrofons un skārienjutīga virsma, kuru piespiežot var izsaukt "Google" balss asistentu. Šādas austiņas Eiropā maksās 179 eiro.

Vēl "Google" prezentēja papildinājumu "Google Home" skaļrunim, kurš izmanto balss asistentu. "Google" tam ieviesa gan mazo un lēto versiju "Mini", kas Vācijā maksā 59 eiro, gan lielo un jaudīgo "Max", kas esot 20 kārtas jaudīgāks par esošo "Google Home" un kas maksās vairāk nekā 400 eiro.

Savukārt "Google Pixelbook" klēpjdators darbojas ar "Chrome OS" operētājsistēmu. Tas ir tikai 10 milimetrus biezs un sver vienu kilogramu. Tam ir 12,3 collu augstas izšķirtspējas ekrāns, līdz pat 16 GB operatīvā atmiņa un līdz 512 GB iebūvētā atmiņa. Klēpjdatoram ir atlokāms ekrāns, padarot to par planšetdatoru, un ekrāns ir skārienjutīgs, ļaujot uz tā rakstīt arī ar jauno "Pixelbook Pen", kas ir nopērkams atsevišķi.

Kā pēdējo no ierīcēm "Google" prezentēja kompaktu fotokameru "Google Clips", kas bezvadu režīmā ir savienojama ar viedtālruni. Šo mazo fotokameru, kuras attēlu kvalitāte ir salīdzināma ar viedtālruņu fotokamerām, ir paredzēta pamatā bērnu un mājdzīvnieku neuzkrītošai fotografēšanai un filmēšanai. Šī ierīce ASV maksās 249 dolārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!