Foto: Publicitātes foto
Nu jau 187 gadus "Baume & Mercier" nams iemieso praksē pilnības filozofiju. Visu modeļu dizains veidots tā, lai izceltu īpašo kvalitāti un "know-how": šie laikrāži ir patiesi mākslas darbi, kas pauž savu radītāju izlēmību un pārliecību līdzās mērķtiecībai un nebeidzamiem pilnības meklējumiem.

Pulksteņu salonizstādes SIHH 2017 ietvaros kompānija "Baume & Mercier" iepazīstināja ar "Clifton Club Shelby® Cobra" modeli. Par iedvesmas avotu rokas pulksteņa radīšanā kļuvis automobilis "Shelby Cobra Daytona Coupé". Šis bolīds ir iegājis vēsturē kā pirmais amerikāņu auto, kuram izdevies gūt uzvaru slavenajā sacīkstē "24 Hours of Le Mans".

Automātiskais vīriešu hronogrāfs "Clifton Club Shelby Cobra" 10343 ar 44 mm diametru ir laists klajā kā ierobežota sērija ar 1964 eksemplāriem.

"Clifton Club Shelby Cobra" kolekcijas sirds ir divi limitēta daudzuma hronogrāfi, kas iemieso stilu un funkcionalitāti. Šajos pulksteņos ielikts augstas precizitātes Šveices mehānisms "Valjoux 7750" ar automātisko uzvilkšanos, bet visus dizaina elementus ir iedvesmojis autentisks "Shelby Cobra Daytona Coupe" automobilis. Šo elementu izstrādē piedalījies "Daytona" dizaineris Pīters Broks.

44 mm platais korpuss ir izgatavots no pulēta/satinēta nerūsējošā tērauda un dod priekšstatu par leģendārā "Daytona Coupe" formas aerodinamiskajām kontūrām.

Uzmanības centrā ir mūsdienīga "Daytona blue" krāsas ciparnīca ar saules veida satinējumu un arābu cipariem. To papildina vertikāli izvietotie un bolīda priekšējā paneļa iedvesmotie hronogrāfa skaitītāji ar sarkanas krāsas akcentiem. Stundu un minūšu rādītāji atkārto automobiļa stūres rata aprises, tiem uzklāts luminescentais "Superluminova C1 blue emission" pārklājums, bet uz hronogrāfa sekunžu rādītāja izvietots Pītera Broka radītais "Cobra" logotips.

Tiklīdz jūs vēlēsieties iedarbināt "Clifton Club Shelby Cobra 1964", gaismā nāks divi īpaši ievērojami dizaina akcenti. Pamata funkcijas darbina pogas, kuras veidotas kā precīza "Daytona" pedāļu replika. Šo burvību turpina spilgts un izteiksmīgs "Daytona" riteņa dizains, kas izrotā rokas pulksteņa rotoru. Uz aizmugurējā vāka ir gravējums ar individuālo numuru no 1 līdz 1964 par godu gadam, kad šis kulta automobilis laists klajā.

Rokas pulksteni papildina stilīga un ērta teļādas siksniņa melnā krāsā ar karbona šķiedras rakstu, kā arī mīksta gumijota sarkanas krāsas odere.

Rokas pulksteņa cena ir 4999 eiro.

Īpašais dizains pārsteidz acumirklī. Tas nevis pievērš skatus, bet gan patiesi savaldzina: dizaina kvalitātes pamatā ir tā precizitāte un ieguldījums raksturīgās detaļās. Atbilstoši šim principam, forma seko funkcijai: stila un tehnoloģiju ideāla kombinācija nodrošinās unikalitāti katram īpašniekam.

Vairāk infomācijas: http://www.laikswatches.lv/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!