Foto: Publicitātes foto

Slavenais amerikāņu braucējs Kens Bloks pēc šīs sezonas vairs nestartēs pasaules rallijkrosa čempionātā, paziņojuši sacensību rīkotāji.

Šāds lēmums pieņems "Ford Performance" un "Hoonigan Racing Division" komandas stratēģijas maiņas dēļ.

Tiesa, pašlaik 49 gadus vecā Bloka attiecības ar "Ford" turpināsies, jo viņš joprojām brauks citāda rakstura sacensībās un arī paša rīkotājās autosacīkstēs "Gymkhana".

"Lai turpinātu piedalīties pasaules čempionātā, ir jāattīsta jauna automašīna. Tas un arī neskaidrība par nākotnes tehniskajām prasībām šajā sacensību seriālā liek mums ieturēt pauzi," norādīja "Ford Performance" direktors Deivs Periseks.

Arī Bloks izteicās, ka būvēt jaunu rallijkrosa automašīnu pagaidām neesot jēgas. "Tas ir sarūgtinoši, tomēr motoru sporta ekonomika dažreiz tā strādā."

"Hoonigan Racing Division" komandas braucēji norvēģis Andreass Bakerūds un Bloks pasaules čempionāta kopvērtējumā pašlaik ieņem attiecīgi piekto un devīto vietu. Līdz sezonas beigām atlicis posms Dienvidāfrikas Republikā, kas notiks 10.novembrī.

Sagaidāms, ka Bakerūds nākamsezon sacentīsies kādā citā pasaules čempionāta prestižākās "SuperCar" klases komandā.

Abi braucēji vienā komandā startē otro sezonu.

Tikmēr franču autobūves uzņēmums "Peugeot" paziņojis, ka ar nākamo sezonu paplašinās savu darbību pasaules čempionātā un galvenais mērķis būs izcīnīt čempiontitulu.

"Peugeot-Hansen" komanda ar slaveno francūzi Sebastjanu Lēbu sastāvā pašlaik ir otrā spēcīgākā vienība planētas meistarsacīkstēs meistarsacīkstēs, turklāt pirms diviem gadiem tā uzvarēja ražotāju kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!