Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Francijas profesionālās kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" ceturtdien finišēja lielajā grupā un izcīnīja 36.vietu Parīzes-Buržas velobraucienā (UCI kat.1.1).

Sacensībās pirmo sešinieku ieņēma Francijas riteņbraucēji, uzvaras laurus plūcot "AG2R La Mondiale" pārstāvim Rudī Barbjē. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Marks Sarū (FDJ), bet trešo vietu izcīnīja Žeremijs Lekroks ("Roubaix Lille Metropole").

Lielā grupa, kuru noslēdza Smukulis, finiša līniju šķērsoja pēc 190,3 kilometrus garajā distancē pavadītām četrām stundām 34 minūtēm un 36 sekundēm. Smukulis sacensībās ierindojās 36.pozīcijā.

Tikmēr deviņas sekundes vēlāk finišēja vēl viena grupa, kurā bija arī Smukuļa tautietis un komandas biedrs Emīls Liepiņš, kurš tika klasificēts 72.pozīcijā.

Zīmīgi, ka Smukulis finišējis tikai divās no pēdējām astoņām sacensībām.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Smukulis uz vēl vienu sezonu pagarināja līgumu ar "Delko Marseille Provence KTM" komandu. Smukulis Marseļas komandu, kuras sporta direktors ir latvietis Arvis Piziks, pārstāv kopš sezonas sākuma, bet Liepiņš vasarā noslēdza stažiera līgumu, kas stājās spēkā 1.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!