Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" hokejistiem varbūt kaut kur pietrūkst meistarības, bet ar pašatdevi viņiem viss ir kārtībā, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Jau ziņots, ka "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien viesos ar 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz" vienībai.

"Dinamo" hokejisti aktīvi uzbruka, izdarot 41 metienu pa vārtiem. Tiesa, vienīgajam pretinieku vārtsargu izdevās pārspēt Nikolajam Žerdevam, kuram šī bija trešā spēle "Dinamo" rindās.

"Ļoti laba spēle, ātra un sarežģīta. Esmu apmierināts ar komandas spēli. Pāris kļūdas vidējā zonā izšķīra spēles gaitu. Hokejistiem ar pašatdevi nekādu problēmu nav," pēc mača teica Ankipāns.

Pagājušajā nedēļā pēc abpusējas vienošanās Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, viņa vietu ieņemot Ankipānam, kurš paralēli pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus. Tāpat komandā tika veiktas radikālas izmaiņas sastāvā.

"Spēlējam ar tādu sastāvu, kāds mums ir. Mūsu hokejistiem ir stiprs raksturs. Varbūt kaut kur pietrūkst meistarības, bet vēlme uzvarēt ir liela. Tomēr pagaidām ir grūti, ko izmainīt, jo ir jau minētās kļūdas viduszonā. Tāda komanda, kā mēs, nedrīkstam pieļaut tādas kļūdas," uzsvēra Ankipāns.

Vienā no spēles epizodēm traumu guva kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss, kurš devās uz ģērbtuvi un laukumā neatgriezās. Kā zināms, viņš tikai nesen pēc savainojuma izdziedēšanas atgriezās uz ledus.

"Gilīss dabūja traumu, viņam tiks veikta izmeklēšana, taču pirmie signāli nav labi," komentēja Ankipāns.

Viens no aktīvākajiem spēlētājiem šodien bija jaunais aizsargs Kristaps Zīle, kurš veica piecus metienus pa pretinieku vārtiem.

"Diemžēl, bet atkal nesanāca uzvarēt. Ielaidām vārtus no vārtu priekšas, kas ir slikti. Pievīla disciplīna, sapelnījām noraidījumus," klubs citē Zīles teikto.

Aizsargs uz ledus pavadīja nepilnas 19 minūtes.

"Pats jūtos labi. Esmu iegājis spēļu ritmā un pielāgojies KHL. Uz ledus jūtos droši, jo komandas biedri mani atbalsta un dod padomus. Nevaru sūdzēties," teica Zīle, kurš svētdien aizvadīja maču Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL) "Rīgas" komandas sastāvā.

Zīle asistēja rīdzinieku vienīgajā vārtu guvumā, kā arī vienā no vairākumiem izpildīja divus bīstamus metienus.

"Man ir dots uzdevums - spēles laikā vairāk mest pa vārtiem. Mums bieži trūkst momenti vārtu priekšā un tādi vienmēr rodas pēc metieniem no zilās līnijas. Tieši tā arī guvām šodien vārtus - metu pa vārtiem un Žerdevs labi nocīnījās vārtu priekšā," skaidroja Zīle.

Rīgas "Dinamo" savu iepriekšējo uzvaru izcīnīja 28.augustā un kopš tā laika piedzīvoti jau 14 zaudējumi pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar sešiem punktiem 17 mačos ir pēdējā vietā visā līgā. KHL antirekords ir 19 zaudējumi pēc kārtas, ko 2013./2014.gada sezonā piedzīvoja Maskavas "Spartak".

Pēc dueļa ar "Vitjaz" rīdziniekiem viesos gaidāmas cīņas arī ar Bratislavas "Slovan", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!