Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien prestižā Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-4 pārspēja Soranu Kirstju no Rumānijas, sasniedzot pusfinālu.

Ostapenko šajā mačā izvirzījās vadībā ar 4-1, tomēr drošo pārsvaru līdz seta izskaņai nosargāt neizdevās, jo Kirstjai izdevās izmantot vājās Latvija tenisistes serves un pietuvoties līdz 4-5. Tomēr Ostapenko pēdējo serves geimu aizvadīja droši un izvirzījās vadībā šajā mačā.

Arī otrajā seta Ostapenko ieguva breika pārsvaru, taču rumāniete atkal rezultātu izlīdzināja (3-3). Ostapenko uzreiz vēlreiz lauza pretinieces servi, un šoreiz pārsvaru nosargāja līdz mača beigām.

Ostapenko pusfinālā tiksies ar rumānieti Simonu Halepu, kura turpina cīņu par pasaules ranga līderes godu. Ostapenko un Halepa tikās "French Open" finālā, kurā Latvijas tenisiste ar 4-6, 6-4, 6-3 izcīnīja uzvaru.

Šis ir trešais turnīrs pēc kārtas, kurā Ostapenko iekļuva pusfinālā. Seulas turnīrā viņa izcīnīja čempiones titulu, Uhaņā viņa pusfinālā piedzīvoja zaudējumu, bet tagad pusfināls sasniegts arī Pekinā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!