Foto: Mārcis Slavinskis

Pabeigts darbs pie režisores Ievas Ozoliņas jaunās dokumentālās filmas "Dotais lielums mana māte", kuras pirmizrāde Latvijā plānota 11. decembrī, portālu "Delfi" informē "FA Filma" pārstāvji.

Stāsts ir par talantīgu matemātiķi, kurš izjūt psiholoģisku atkarību no mātes un apsūdz viņu policijā par emocionālu šantāžu. Viņam nav draudzenes un ir maz pieredzes ar sievietēm. Tikmēr viņa labākais draugs Boriss ar dzīvi tiek galā viegli. Ļaujot ielūkoties matemātiķu pasaulē, filma akcentē trauslo robežu starp mātes lomu un pieauguša vīrieša atbildību par savu dzīvi, atklājot aizkustinošu un reizē ironisku stāstu par mātes mīlestības destruktīvo un reizē radošo spēku.

Filma jau projekta stadijā tika izvēlēta starptautiski zināmajā Triestes Filmu Festivāla "When East meets West" projektu sadaļā un "Zabrebdox Pro" attīstīšanas darbnīcā, kurā šī bija vienīgā filma, kas skar emocionālas, nevis politiskas tēmas.

Darbs būs ierindojams tā sauktajā "creative documentary" kategorijā, kas izteikti pasvītro režisora rokrakstu, saglabājot lokālā stāsta raksturu, tai pat laikā to padarot globāli interesantu.

Ieva Ozoliņa savu atpazīstamību ieguva 2015. gadā ar Latvijā vienu no skatītākajām dokumentālajām filmām "Mans tēvs baņķieris". Savukārt filma "Dotais lielums mana māte" būs režisores otrā filma, kura tematiski turpina vecāku un bērnu problemātiku, šoreiz gan ne pašas Ievas ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!