Foto: Publicitātes attēls

Krievijas režisora Andreja Zvjaginceva filma "Nemīlestība", kurā vienu no galvenajām lomām atveido latviešu aktieris Andris Keišs, iekļuvusi "Oskara" prēmijas sarakstā kategorijā "Labākā filma svešvalodā", sacenšoties par balvu kopā ar vēl 91 valsts filmām, ziņo "Interfax".

"Rekordliels skaits – 90. "Oskara" prēmijai 92 valstis iesniegušas pieteikumus kategorijā "Labākā filma svešvalodā"," atklāj kinoakadēmijas preses dienests.

Īsais nominantu saraksts saraksts tiks paziņots 2018. gada 23. janvārī, savukārt jubilejas – 90. – "Oskara" balvas pasniegšana notiks 2018. gada 4. martā.

Filmas režisors A. Zvjagincevs uzskata, ka "Nemīlestībai" ir visas izredzes iekļūt prēmijas īsajā sarakstā. Iemesls tam esot vairāki svarīgi faktori, proti, Kannu festivāla žūrijas balva, dalība un apbalvojumi svarīgākajos starptautiskajos kinofestivālos, kā arī ārvalstu mediju un kinokritiķu augstais novērtējums.

Filma "Nemīlestība" vēsta par maskaviešu pāri smagas šķiršanās procesa sarežģītākajā brīdī. Lai arī abi vēl ir precēti, katrs atsevišķi jau ir pāršķīris jaunu savas dzīves lappusi un nespēj vien sagaidīt, kad tiks nokārtotas šķiršanās formalitātes. Cenšoties visu atrisināt pēc iespējas ātrāk, viņi atstāj novārtā savu vienīgo bērnu – 12 gadus veco Aļošu, kurš jūtas nevajadzīgs, tāpēc pēc kārtējā vecāku strīda negaidīti pazūd.

"Nemīlestība" no 13. oktobra būs skatāma kinoteātrī "Splendid Palace".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!