3. oktobrī "Delfi" aculiecinieks Jānis bija iesaistīts kādā nepatīkamā situācijā – Ilūkstes ielā Rīgā viņam tieši virsū brauca "Rīgas satiksmes autobuss". Autobuss atradās pretējā joslā. Uzņēmumā "Rīgas satiksme" portālam "Delfi" sacīja, ka situācija izvērtēta un pārrunāta ar konkrēto šoferi.

Jāņa atsūtītajā video, kas nodots arī uzņēmumam "Rīgas satiksme", redzams, kā autobuss cenšas apbraukt vairākas automašīnas pa pretējo joslu. Tomēr, uzsākot manevru, nobloķē ceļu gan sev, gan pretim braucošajiem auto. (Videoreģistratorā redzamie dati ir neprecīzi.)

"Rīgas satiksme" sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Bartaševiča-Feldmane, komentējot notikušo, teic, ka šāda situācija no vadītāja puses nav pieļaujama.

"Sūdzību izskatījām, vadītāju identificējām, lūdzām viņa skaidrojumu. Šoferis paskaidroja, ka bija iecerējis aprbaukt automašīnu rindu, tomēr beigu beigās veicis bīstamu manevru. Šoferis atzīst, ka šādi rīkoties nedrīkst," sacīja Bartaševiča-Feldmane.

Autobusa vadītājs arī atvainojas pasažieriem un automašīnu vadītājiem par notikušo.

Uzņēmuma pārstāve arī akcentēja, ka "Rīgas satiksme" izskata pilnīgi visas pasažieru sūdzības, piemēram, ja vadītājs ir braucis pie sarkanās gaismas.

Visi pārkāpumi tiek apzināti un šofera darbs rūpīgi uzraudzīts.

"Rīgas satiksmē" ir bijuši gadījumi, kad, pamatojoties uz sūdzībām un video ierakstiem, šoferi arī tikuši atlaisti no darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!