Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais Vācijas futbola treneris Jups Heinkess pēc četru gadu pārtraukuma atgriezies Minhenes "Bayern" galvenā trenera amatā, piektdien paziņoja klubs.

72 gadus vecais speciālists komandu vadīs līdz sezonas beigām.

Jau vēstīts, ka Vācijas futbola grands "Bayern" pagājušajā nedēļā no amata atlaida itāļu speciālistu Karlo Ančeloti, bet par pagaidu galveno treneri nozīmēts viens no itāļa asistentiem Villijs Saņols.

Heinkess komandu atstāja pēc triumfālās 2013.gada sezonas, kad Minhenes klubs uzvarēja UEFA Čempionu līgā, Vācijas čempionātā un kausa izcīņā. Tajā pašā gadā viņš paziņoja par trenera karjeras beigšanu.

Līdz šim viņš ar "Bayern" ir strādājis trīs periodus - no 1987. līdz 1991.gadam, neilgu brīdi 2009.gadā un no 2011. līdz 2013.gadam. Viņa vadībā Minhenes klubs trīs reizes triumfēja Vācijas čempionātā.

Jau vēstīts, ka Vācijas bundeslīgā "Bayern" septiņos mačos iekrājusi 14 punktus un kopvērtējumā ieņem otro vietu, līderei Dortmundes "Borussia" zaudējot piecus punktus. Savukārt UEFA Čempionu līgā tā ar trim punktiem divās spēlēs B grupā ir otrā.

Pašlaik 58 gadus vecais Ančeloti par "Bayern" galveno treneri tika apstiprināts 2015.gada izskaņā, bet reāli darbu uzsāka pērnā gada vasarā, komandas stūri pārņemdams no spāņu speciālista Hosepa Gvardiolas.

Itālijas speciālista vadībā "Bayern" iepriekšējā sezonā triumfēja Vācijas bundeslīgā, tomēr UEFA Čempionu līgā tika sasniegts vien ceturtdaļfināls, kamēr valsts kausa izcīņā - pusfināls.

Sagaidāms, ka nākamajā sezonā Heinkesa vietu varētu ieņemt cits speciālists. Šajā sakarā vācu medijos tiek minēts "Hoffenheim" galvenā trenera Juliāna Nagelsmana vārds. Šim speciālistam ir tikai 30 gadi.

Vēl bija runas, ka "Bayern" varētu pārņemt vācietis Tomass Tuhels vai spānis Luiss Enrike, kurš ir iepriekšējais "Barcelona" galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!