Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 9. oktobra, vakarā populārā pašmāju iepazīšanās šova "Saimnieks meklē sievu" fanus gaidīja priekpilna tikšanās – beidzot tapa zināmi tie saimnieki, kuru otrās pusītes meklējumiem šoruden būs iespējams sekot līdzi TV ekrānos.

Jūnijā tika paziņoti desmit latviešu saimnieki, kuriem ikviena jaunkundze varēja sūtīt vēstuli. Tas, cik pieprasīts katrs saimnieks bija, arī noteica to, kuri pieci īsto un vienīgo meklēs TV ekrānos.

Šova vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare ar vēstuļu paciņām steidza pie visiem saimniekiem, un beidzot arī tapa zināms, kuri saņēmuši visvairāk ziņu no potenciālajām līgaviņām un piedalīsies šova turpinājumā.

30 hektāri un zelta rokas


Foto: Publicitātes foto

Jānis Fogels

29 gadi

Kocēnu novads

Jānis apsaimnieko kopumā 30 ha zemes, viņa saimniecībā ir 120 aitas un 100 vistas. Brīvajā laikā Jānis nodarbojas ar galdniecības darbiem, arī mājā var atrast paša veidotas lietas – paša gatavotas virtuves mēbeles, pēc interneta pamācībām uzbūvētu kamīnu.

Savā saimniecībā šobrīd dzīvo viens, bet ikdienas darbos viņam palīdz mamma, kura dzīvo netālu. Mamma ar draudzenēm arī palīdzēja brašajam saimniekam no brangās vēstuļu čupiņas izvēlēties piemērotākās pretendentes, un žūrija bija barga – viņas, balstoties uz agrāko Jāņa pieredzi, uzreiz steidza izbrāķēt tās, kuras izskatās pēc "cacām", un dažas vēstules no puiša pat mēģināja slēpt.

Jānim ir 10 gadus veca meita, kuras mamma dzīvo Holandē. Viņš vēlas sastapt vienkāršu un sirsnīgu meiteni vecumā no 25 līdz 35 gadiem, kurai patīk dejot un kura vēlēsies pati bez bīdīšanas darboties.

Populārākais biškopis Latvijā

Foto: Publicitātes foto

Pēteris Grudovskis

24 gadi

Auces novads

Pēteris ir īsts piedzīvojumu meklētājs. Viņš ir zemkopis un biškopis vienā personā. Pēterim patīk viss jaunais, un adrenalīna devu nepieciešams iegūt ja ne katru dienu, tad katru nedēļu noteikti.

Viņš sev blakus grib redzēt meiteni, kura būs gatava ar viņu kopā doties uz jebkuru pasaules malu kaut rīt. Pēteris neslēpa, ka meklē gudru un izskatīgu draudzeni vecumā līdz 28 gadiem, un augstās prasības meitenes nebija nobiedējušas – Pēteris kļuva par visvairāk pieprasīto šīs sezonas saimnieku.

Arī viņam izvēlēties piecas piemērotākās meitenes palīdzēja nopietna eskpertu komisija, kas iesākumā lēma, vai arī Baiba var piedalīties potenciālo līgaviņu vērtēšanā.

Graudkopis, kurš nemeklē strādnieci

Foto: Publicitātes foto

Mārtiņš Līcis

27 gadi

Jēkabpils novads, Rubeņu pagasts

"Arkliņu" mājas saimnieks Mārtiņš kopā ar brāli sēj un pļauj labību. Viņš ir graudkopis, kurš nevar nosēdēt mierā un brīžos, kad laukā nav ko darīt, vienmēr atradīs vēl kādu nodarbi. Viņš labprāt strādā ar koku un brīvajos brīžos izgatavo cirvja kātus.

Mārtiņš meklē slaidu, skaistu un gudru meiteni, kura labprāt nāktu dzīvot uz laukiem. Viņš nemeklē strādnieci, bet gan mīļu un jauku cilvēku, ar kuru būt kopā.

Izvērtēt vēstules puisim palīdzēja brālis un brāļa draudzene. Arī Mārtiņš pēc šova pirmā raidījuma iemantojis zināmu popularitāti, un, kā pats pastāstīja Baibai, ballēs viņu meitenes tagad pašas aicinot dejot.

Strādīgais tīrradnis

Foto: Publicitātes foto

Aivars Dimitrijevs

30 gadi

Jēkabpils novads, Dignāju pagasts

Aivars ir īsts tīrradnis, kura mīlas meklējumiem līdz ar dalību šovā "Saimnieks meklē sievu" līdzi dzīvojot viss pagasts. Viņš ir vienkāršs puisis, kas visu panācis ar savu darbu un tagad meklē strādīgu meiteni, kura būtu priecīga darboties viņa saimniecībā. Aivars ir gatavs meitenei atdot sava mājokļa atslēgas. Viņš to esot izremontējis, taču speciāli neesot salīmējis tapetes. Tas būšot jaunās sieviņas pirmais uzdevums – iekārtot abu kopīgo ligzdiņu.

Aivars neslēpa, ka meklē vienkāršu meiteni, kurai lauku darbi nav sveši, bet no vēstuļu čupas izvēlēties potenciālās līgaviņas puisim palīdzēja mamma un māsa. Pēc pirmā raidījuma puisis jau iemantojis meiteņu simpātijas un ar pāris daiļavām pirms šova sākuma paguvis uzsākt virtuālu flirtu.

Gadi mīlas meklējumiem nav šķērslis

Foto: Publicitātes foto

Andris Leimants

51 gads

Grobiņas novads

Andris, kuru šovam bija pieteikusi meita, saimnieko savā zemnieku saimniecībā, kur audzē tikai ekoloģiski tīru produkciju. Viņš ir ļoti atraktīvs un jautrs un vēlas sastap tieši tādu pašu dzīves draugu. Viņam nepatīk čīkstētājas un vaidētājas.

Sievietei, kuru Andris izraudzīsies, jābūt ar humoral izjūtu, jaukai un mīļai, taču arī nedaudz trakai. Kā uzsvēris vīrietis, dāmas vecumam nav nozīmes, bet izvēlēties no vēstuļu čupiņas to piecu autores, ar kurām tikties klātienē, nebija viegls uzdevums – te talkā kungam nāca gan meita, gan šova vadītāja Baiba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!