Foto: Vida Press
Šobrīd 21 gadu vecā Džeina Parka no Lielbritānijas ir valsts vēsturē jaunākais cilvēks, kuram paveicies nacionālajā loterijā – 17 gadu vecumā viņa laimēja miljons britu sterliņu mārciņas. Tiesa, ne velti mēdz sacīt, ka laimi par naudu nenopirksi, un arī viņa pati atzinusi, ka milzu bagātība nesusi lielu postu.

Kad Džeina 2013. gadā vinnēja loterijā, visa Lielbritānija ar aizturētu elpu sekoja līdzi tam, kā viņa ķeras klāt naudas tērēšanai.

Sabiedrības un mediju interese bija tik liela, ka pusaudzei nācās noalgot miesassargus. Laimes luteklīte saņēma anonīmus nāves draudus, un arī interneta huligāni viņu nežēloja, apberot ar nešpetniem komentāriem.

Pēkšņi kļūstot par miljonāri, Džeina metās šķērdēt naudu uz visām pusēm – viņa iegādājās smalku "Range Rover" džipu ar rozā salonu, devās ceļojumos, iepriecināja sevi ar dizaineru drānām un aksesuāriem, nopirka jaunu mitekli un veica vairākas plastiskās operācijas, vispirms, protams, palielinot krūtis.

Loterijas kantoris Džeinai piešķīra padomdevēju, kurš līdz pilngadības sasniegšanai viņai palīdzēja uzraudzīt finanses. Tāpat arī meitene savulaik godīgi atzinusies – ja radinieki neturētu viņu grožos, viņa jau sen būtu notriekusi visu miljonu un palikusi bešā.
Foto: Vida Press

"Man ir materiālas lietas, taču citādā ziņā mana dzīve ir tukša. Kāds ir mans mērķis dzīvē?" šopavasar kādā intervijā prātoja Džeina, kura bija nolēmusi sākt strādāt kafejnīcā par viesmīli, lai piepildītu savu ikdienu ar kaut ko lietderīgu.

Nesen Džeinai atkal izgājis plāni. Kā vēsta britu mediji, viņa nolēmusi kārtējo reizi gulties zem skalpeļa. Šoreiz sievietei palielināts dupsis. Tiesa, operācija nav noritējusi pārāk gludi, un jaunā bagātniece knapi paglābusies no nāves, jo sākušās komplikācijas.

Šomēnes šovā "This Morning" Džeina pastāstījusi, ka viņas dzīve būtu vismaz desmit reizes labāka, ja viņa nekad nebūtu laimējusi miljonu.

"Tagad, kad esmu nedaudz vecāka, ir kļuvis labāk. Bet, atskatoties pagātnē, varu teikt – tā nebija nekāda pasaka. Ja es vēlreiz laimētu loterijā, es rīkotos pilnīgi citādāk," sacījusi Džeina, piebilstot, ka viņai bijis grūti ne tikai tikt galā ar bagātības nastu, bet arī milzīgo sabiedrības interesi un pēkšņo slavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!