Foto: LETA

Jau nākamgad, veidojot budžetu, varētu lemt par bezdeficīta budžetu vidējā termiņā, pēc valdības sēdes žurnālistiem norādīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Šobrīd jautājums ir, vai un kad valsts budžets varētu tikt veidots ar pārpalikumu, ir divas atbildes. Pagājušo gadu mēs jau beidzām ar pozitīvu budžetu, neskatoties uz to, ka mums bija plānots budžeta deficīts. Un es domāju, ka nākamgad, veidojot budžetu jau nopietni, ja politiska apņemšanās ir, var lemt par bezdeficīta budžeta vidējā termiņā," paziņoja finanšu ministre.

"Jebkurai nopietnai politiskai partijai būs jānāk ar šo piedāvājumu uz Saeimas vēlēšanām, paredzot, ka valsts tomēr nonāk situācijā, ka mēs varam izveidot bezdeficīta budžetu," skaidroja Reizniece-Ozola.

Šogad darbs pie bezdeficīta budžeta nav sākts, jo "svaru kausos bija divas lietas, vai nu veidot bezdeficīta budžetu vai tomēr dot signālu veselības nozarei, ka arī vidējā termiņā tai būs stabils finansējuma pieaugums".

Ministre vērsa uzmanību, ka veselībai arī 2020. gadā no fiskālās telpas iezīmēti 144 miljoni eiro.

Vēstīts, ka otrdien valdība atbalstījusi nākamā gada valsts budžetu, kā arī 2018.- 2020. gada vidējā termiņa budžeta ietvara likumprojektu.

Pēc valdības sēdes gan finanšu ministre, gan premjers Māris Kučinskis (ZZS) atzinīgi novērtēja izdarīto. Kučinskis vērsa uzmanību, ka vislielākais gandarījums ir, ka, plānojot nākamā gada budžetu, netika pazaudētas iepriekš izvirzītās prioritātes.

Ministru prezidents pauda, ka, veidojot 2018. gada budžetu, uzsvars likts uz veselību un demogrāfijas veicināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!