Foto: AFP/Scanpix

Latvijas bokseris Mairis Briedis pasaules boksa superzvaigznei Vitālijam Kļičko bijis viens no neērtākajiem pretiniekiem sparingos, intervijā medijam "News One" sacīja pats ukrainis.

Savas boksa karjeras laikā vecākais no brāļiem Kļičko Vitālijs kļuva par pasaules čempionu smagajā svarā trijās prestižās versijās - Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa padomes (WBC) un respektablā žurnāla "Ring" versijā.

Briedis savas profesionālās karjeras ievadā devās uz Kļičko treniņnometnēm, kur bija viņa sparinga partneris. Tagad Briedis ir WBC čempionu jostas īpašnieks un jaunizveidotās Pasaules boksa supersērijas (WBSS) ceturtdaļfinālā pārspēja kubieti Maiku Peresu.

"Es apsveicu Mairi ar skaisti aizvadītu cīņu. Viņš ir ļoti labs sportists un ļoti patīkams cilvēks," portālā "News One" citēts Vitālijs Kļičko.

WBSS pusfinālā Brieža pretinieks būs Kļičko tautietis Oleksandrs Usiks, un viņš nedaudz raksturoja abus bokserus.

"Ja Usiks izmantos savu ātrumu un strādās no distances, tad viņam ir labas iespējas uzvarēt. Varu pateikt, ka Briedis bija viens no neērtākajiem sparingu partneriem manās treniņnometnēs. Viņš ir ātrs, nepiekāpīgs un prot uzņemt sitienus. Viņam pašam arī ir labs sitiens," viņš turpināja.

Runājot par supersērijas turnīru, Kļičko sacīja, ka šāds turnīra tikai palielina boksa popularitāti. "Viss, kas palielina interesi par boksu, ir labs. Esmu redzējis Usika un Brieža cīņas. Turpināšu skatīties turnīru arī turpmāk," sacīja Kļičko.

Vitālijs Kļičķo arī atklāja, ka viņš ar brāli Vladimiru nepiedalītos šādā turnīrā, jo tas nozīmētu, ka viņiem varētu nākties aizvadīt savstarpējo cīņu, taču abi savai mātei apsolīja, ka savā starpā nekad neboksēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!