Foto: Publicitātes foto

Kosmētikas ražotājas SIA "Stenders" jaunieceltās vadības primārais uzdevums būs uzņēmuma finanšu situācijas sakārtošana, taču plānots arī paplašināt ražotni Latvijā, pastāstīja "Stenders" valdes loceklis Jans Gans.

"Mūsu primārais uzdevums tagad ir sakārtot finanšu situāciju, lai uzņēmums spētu turpināt darbību ar pilnu jaudu. Esam dzirdējuši, ka cilvēki satraucas par to, ka produkti tagad tiks ražoti Ķīnā. Varam visus nomierināt, jo tas būtu absolūti neloģisks solis. Ražošana ir un paliks Latvijā, plānojam to pat paplašināt, nodrošinot arī jaunas darba vietas," atzīmēja Gans.

Tāpat viņš norādīja, ka jaunās vadības mērķis ir palīdzēt zīmolam "Stenders" globālajā attīstībā, saglabājot zīmola izcelsmi. "Mūsu mērķis ir palīdzēt zīmolam "Stenders" globālajā attīstībā, saglabājot zīmola izcelsmi un stāstu, ko veidojuši zīmola "Stenders" dibinātāji, uzņēmuma vērtības un kvalitātes standartus. "Stenders" ir un paliks uzņēmums, kas nesīs Latvijas vārdu pasaulē kopā ar zīmola un produkta konkurētspējīgajām vērtībām ārvalstu tirgos, tajā skaitā Ķīnā," skaidroja Gans.

Lai nodrošinātu uzņēmuma stratēģisko un operatīvo darbību, plānots veidot "Stenders" augstākās vadības komandu, kuras sastāvā tiks iekļauti arī līdzšinējie uzņēmuma vadošie darbinieki. "Esam pārliecināti, ka svarīgākais ir nevis tas, kas ir uzņēmuma īpašnieki, bet gan tas, kas turpinās darbu pie zīmola un tā produktu attīstības. Mums ir svarīgi, ka to turpinās darīt un uzņēmumu uz priekšu vedīs tie cilvēki, kas vislabāk pārzina procesus un uzņēmuma vērtības," teica Gans, atklājot, ka papildu informācija par uzņēmuma augstākās vadības komandu tiks sniegta tuvākajās dienās.

Savukārt uzņēmuma globālā mārketinga un attīstības vadītāja Baiba Čipa-Ziemele atzīmēja, ka Ķīna jau vairāk nekā septiņus gadus ir uzņēmuma lielākais tirgus, kur darbojas 125 zīmola "Stenders" veikali, kas ir vairāk nekā puse visu uzņēmuma veikalu pasaulē.

"Līdzšinējie Ķīnas partneri ir daudz darījuši, lai "Stenders" vārds Ķīnā būtu ekvivalents augstas kvalitātes vannas un ķermeņa kosmētikai, kas sevī glabā stāstus par Latvijas dabu un tajā atrodamajām dabas bagātībām. Ar piesaistītajiem papildu resursiem mēs noteikti varēsim turpināt attīstību un stiprināt savas pozīcijas kosmētikas tirgū ne tikai Ķīnā un Āzijā, bet arī globālā mērogā. Produktu ražošana, kā līdz šim, notiks Latvijā pēc Eiropas Savienības izdotajām kosmētikas regulām un kvalitātes standartiem. Īpašnieku maiņa nekādā veidā neietekmē šos kvalitātes standartus, pēc kuriem uzņēmums ir strādājis līdz šim un turpinās strādāt nākotnē," viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka par "Stendera" vienīgo īpašnieku kļuvis Kaimanu salās reģistrētais uzņēmums "CICC Ehealthcare Investment Fund". No 2. oktobra "Stenders" valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Ķīnas pilsone Vu Sja (Wu Xia), bet par valdes locekļiem - Ķīnas pilsoņi Jans Gans (Yang Gang) un Džao Jans (Zhao Yang).

"Stenders" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015. gada 1. aprīļa līdz šā gada 31. martam, bija 8,028 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 633 414 eiro apmērā.

Kompānija dibināta 2001. gadā. "Stendera" kosmētiku var iegādāties veikalos 27 pasaules valstīs, liecina informācija kompānijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!