Foto: Publicitātes foto
Hiphopa izpildītājs Ozols un grupa "Tehnikums" piedāvā noskatīties sava jaunākā singla "Pasaule" videoklipu. Singls iekļauts mākslinieku gaidāmajā albumā "Semestris", kas tiks prezentēts 10. novembrī mūzikas namā "Daile", portālu "Delfi" informē mūziķu pārstāvji.

Videoklipa autori ir Lauris Vīksne un Dāvis Stūrmanis, bet tā vīzijas un scenārija autors ir Ozols. Ņemot par pamatu pāris zīmīgas dziesmas teksta frāzes, video notikumu gaita norisinās baseinā.

Biļetes uz albuma "Semestris" prezentācijas koncertu jau pieejamas visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās, kā arī internetā. Pirmajām 100 biļetēm īpaša cena – 7 eiro. Pārējo biļešu cena – 10 eiro, bet pasākuma dienā - 12 eiro.

Pasākumā māksliniekiem pievienosies divi īpašie viesi, kuru vārdi pagaidām tiek turēti noslēpumā. Pavisam drīz tie tiks izziņoti "Ozola" un grupas "Tehnikums" oficiālajās "Facebook" lapās:

Ozols atzīst, ka albums "Semestris" bijis jauns izaicinājums gan skanējuma, gan arī koncepcijas ziņā. "Albumam ir 2 daļas - A un B puse. A pusē ir stāsts par divu jaunu cilvēku attiecībām, kas vijas cauri 5 dziesmām, savukārt B pusē ir mūsu dziesmu "mash up" versijas un bonusa treks "Tu vari tēlot". Man šis, iespējams, bija solis ārpus "komforta zonas", taču esmu ļoti priecīgs par ierakstu un iespēju strādāt ar grupu Tehnikums."

"Nevarējām pat iedomāties, ka reiz izdosim kopīgu albumu ar Ozolu. Esam priecīgi, ka viņš ir labi izpratis un veiksmīgi turpina grupas Tehnikums aizsākto tematiku gan muzikāli, gan vizuāli. Turklāt strādāt kopā ar Ozolu ir ļoti interesanti un jautri," stāsta grupas Tehnikums bundzinieks Dagnis Neilands.

Jaunā albuma vāka autors ir vairāku līdzšinējo Ozola videoklipu un vizuālo noformējumu autors Andrejs Skurjats ("Brotherlab"), savukārt gala skanējums tapis kopā ar Ansi Kolmani studijā "Dirty Deal Audio" Brasā.

Ozols jeb Ģirts Rozentāls ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību uzsāka 1996. gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar debijas singlu "Neko 2005" (2000.), pēc kura sekoja albums "Cieņa un Mīlestība" (2001.), "Augstāk, Tālāk, Stiprāk" (2002.), "Dūzis" (2003.) un 2009. gadā izdotais albums "Neatkarība". Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē". Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību "Austrumubloks" viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, vienīgais no latviešu hiphopa izpildītājiem sasniedzis divas reizes Zelta diska statusu ar albumiem "Cieņa un mīlestība", "Augstāk, Tālāk , Stiprāk", un četras reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu, 2015. gadā "Zelta mikrofons" balvu par atgriešanās albumu "Atpakaļ nākotnē".

Grupa "Tehnikums" Latvjas mūzikas scēnā ir salīdzinoši jauna apvienība. 2015. gadā tā veiksmīgi debitēja ar dziesmu un videoklipu "Līdz malai", bet jau 2015./2016. gadu mijā izdeva albumu "Ko gribu, to daru!". "Tehnikums" sastāvā darbojas Kristaps Dubļāns (balss, taustiņinstrumenti) un Dagnis Neilands (bungas), un paralēli šobrīd notiek aktīvs darbs pie grupas otrā albuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!