Foto: DELFI.lt
Latvijas vīriešu basketbola izlase pēc sekmīgi aizvadītā 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīra piedzīvojusi ievērojamu kāpumu FIBA pasaules rangā un ieņem 18. vietu.

Latvijai, salīdzinot ar iepriekšējo pasaules rangu, ir 17 vietu kāpums un tā tagad atrodas TOP 20. Eiropas valstu vērtējumā Latvijai ir 11. vieta.

FIBA pasaules rangu sākusi veidot pēc jauniem principiem. Pasaules rangā turpmāk vērā tiks ņemtas visas valstsvienību turnīru (kontinentālo čempionātu, Pasaules kausa un olimpisko spēļu) spēles sākot ar kvalifikāciju un beidzot ar finālturnīru. Līdz šim pasaules rangā tika ņemta izcīnītā vieta kādā no turnīriem, nevis katra spēle. Tāpat rangā lielāka ietekme būs nesen aizvadītajām spēlēm, bet līdz šim ranga veidošanā vienāds iespaids bija astoņu gadu laikā aizvadītām spēlēm.

Pēc jaunā principa veidotā ranga pirmajā vietā ir ASV izlase, kurai seko Spānija un Eiropas vicečempione Serbija. Labāko sešiniekā vēl ir Francija, Argentīna un Lietuva, bet uzreiz aiz šīm komandām seko jaunā Eiropas čempione Slovēnija, kurai piecu vietu kāpums.

Atgādinām, ka septembrī notikušajā "Eurobasket 2017" Latvijas basketbola izlase Ainara Bagatska vadībā izcīnīja augsto piekto vietu, kas ir labākais sasniegums pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Pagaidām jaunā veida FIBA pasaules rangs ir izveidots vīriešu basketbola izlasēm, bet tuvākajā laikā līdzīgu sistēmu plāno ieviest sieviešu un jauniešu izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!