Foto: DELFI

Ceturtdien, 12. oktobrī, Rīgas Motormuzejā tika atklāta izstāde "Piepildītie sapņi", kas sniedz ieskatu pagājušā gadsimta 60. līdz 80. gadu autobūves labākajās tradīcijās un "Youngtimer Rally" pasākumu vēsturē.

Apmeklētājiem ir iespēja aplūkot ne tikai muzeja pastāvīgās ekspozīcijas cienīgus eksemplārus, piemēram, 1969. gada "Opel GT" un 1971. gada "BMW 2002ti", bet arī rallija ceļus pieredzējušos "SAAB 96", "Triumph TR7" un citus unikālus spēkratus.

Tāpat izstādē ir apskatāmi "Youngtimer" pasākumu plakāti, trafareti, fotogrāfijas un video materiāli, kā arī video intervijas ar auto īpašniekiem un ralliju dalībniekiem. Tas ļauj interesentiem uzzināt un labāk izprast ceļu no "Youngtimer" iegādes līdz tā dalībai dažādos pasākumos.

Papildus tam izstādē ir iespēja arī izmēģināt spēkus 3D mākslinieka Mārtiņa Upīša īpaši izstādei izveidotajā sacīkšu simulatorā, izbraucot Biķernieku trasi.

Ne tikai Eiropā, bet arī Latvijā spēkrati, kas ražoti 60. līdz 80. gados, pēdējā laikā kļūst aizvien populārāki. Tādēļ tiem tiek rīkoti aizvien jauni pasākumi, salidojumi un izstādes. Jau 2012. gadā Latvijas Antīko automobiļu klubs organizēja pirmo šādu automobiļu salidojumu – "Youngtimer Rally". Kopš tā laika ievērojami pieaudzis Latvijā reģistrēto "Youngtimer" skaits; šobrīd dažādos "Youngtimer Rally" pasākumos (trases dienās, kalnā braukšanas sacensībās, "Cars & Coffee" salidojumos) piedalās vairāk nekā 750 dažādi spēkrati.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!