Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pieredzējušais Gordons Strečens ceturtdien paziņoja par atkāpšanos no Skotijas futbola izlases galvenā trenera amata, kuru ieņēma kopš 2013. gada.

Skotijas izlase 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Eiropas zonas F apakšgrupā ieņēma trešo vietu, netiekot pie iespējas piedalīties pārspēlēs par ceļazīmi uz finālturnīru.

Apakšgrupas noslēdzošajā spēlē Skotija viesos nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Slovēniju, kamēr uzvaras gadījumā tā grupā ieņemtu otro vietu un piedalītos "play-off" kārtā, kurā tagad cīnīsies Slovākija.

Par Strečena lēmumu pamest amatu ceturtdien paziņoja Skotijas Futbola asociācija (SFA). Kopā ar viņu darbu pametīs arī palīgs Marks Makgī.

"Man ir liela vilšanās, ka nespējām iekļūt "play-off" mačos, jo īpaši pēc tam, kad ar milzu pūlēm spējām saglabāt cerības. Esmu pateicīgs spēlētājiem, kuri pēc grūtā sākuma spēja saņemties un cienīgi pārstāvēt savu valsti," 60 gadu veco Strečenu citē SFA. "Visi kopā komandā mēs esam izbaudījuši dažus patiešām maģiskus brīžus, un šīs atmiņas paliks ar mani uz mūžiem."

Strečens 2013. gadā amatā nomainīja Kreigu Leveinu, tomēr Skotijas izlase nespēja kvalificēties arī 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Kādreizējais Skotijas izlases un Mančestras "United" pussargs trenera karjeras laikā vadījis arī Koventri "City", "Southampton", Glāzgovas "Celtic" un "Middlesbrough" klubus. Tieši Strečena laikā sekmīgākos gadus "Southampton" komandā aizvadīja Latvijas futbolists Marians Pahars.

Tikmēr Austrālijas izlases galvenais treneris Ange Postekoglu neapstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju, ka viņš komandu pametīs vienalga vai tā kvalificēsies Pasaules kausa finālturnīram.

Jau vēstīts, ka Austrālijas izlase otrdien Āzijas zonas "play-off" atbildes mačā tikai papildlaikā salauza Sīrijas pretestību, divu maču summā svinot uzvaru ar 3:2.

Austrālija novembrī starpkontinentu pārspēlēs tiksies ar Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) kvalifikācijas ceturto labāko vienību Hondurasu, divu maču summā noskaidrojot komandu, kura tiks pie ceļazīmes uz finālturnīru.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Grieķijā dzimušais Postekoglu pēc mačiem ar Hondurasu atstās amatu, taču pats speciālists to neapstiprināja.

"Es koncetrējos tam, lai sagatavotu komandu gaidāmajām divām spēlēm, tāpēc neļaušu, lai šādas runas mestu ēnu uz vienību," paziņojis Postekoglu.

Austrālijas izlase cer piedalīties jau ceturtajā Pasaules kausa finālturnīrā pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!