Foto: Vida Press
Daudziem vēl aizvien spilgtā atmiņā ir kolorītā dāma Džesika Flečere no seriāla "Noziegumam pa pēdām" ("Murder, She Wrote"), kuru, lai kurp viņa dotos, vienmēr pavadīja slepkavības. Nesaraujami ar šo lomu saistīts aktrises Andželas Lensberijas vārds, kura pirmdien, 16. oktobrī, svin 92. jubileju.

Ziņkārīgā rakstniece Flečere, kuras prāts un enerģija palīdzējusi atrisināt desmitiem slepkavību, 12 sezonas izklaidējot seriāla "Noziegumam pa pēdām" skatītājus, ir britu aktrises zināmākā loma, tomēr viņas kontā netrūkst arī spilgtu kinolomu.

Aizvadītā gadsimta četrdesmitajos un sešdesmitajos gados viņa trīs reizes nominēta "Oskara" balvai, bet 2014. gadā aktrise arī saņēma zelta statueti – goda "Oskaru" par neaizmirstamu tēlu radīšanu un daudzu aktieru paaudžu iedvesmošanu.

1976. un 1987. gadā aktrisei veiktas plastikas operācijas, lai uzlabotu kakla izskatu, bet aktrise pati vienmēr noliegusi, ka viņa būtu mākslīgi uzlabojusi savu seju. Deviņdesmitajos gados aktrisei diagnosticēja artrītu, 1994. gadā viņai pārcieta nopietnu gūžas operāciju, bet desmit gadus vēlāk – arī ceļa aizvietošanas operāciju.

Neraugoties uz cienījamo vecumu, Lensberija filmējas vēl tagad, un "IMDb" vietnē pieejamā informācija liecina – nākamā gada decembrī uz lielajiem ekrāniem iznāks filma "Mary Poppins Returns", kurā kopā ar tādām zvaigznēm kā Merila Strīpa, Emīlija Blanta un Kolins Fērts piedalīsies arī Lensberija.

Aktrise bijusi divas reizes precējusies un ir divu bērnu māte.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!