Žigulis padomju laikos bija katras ģimenes sapnis, būtībā neaizsniedzams sapnis. Bet ko par šo auto šodien domā amerikāņi, kuriem jauns auto vienmēr bijis brīvi pieejams? To uz Losandželosu devās noskaidrot Krievijas blogeris Pāvels Suslovs, kurš saviem draugiem ASV piedāvāja izmēģināt sesto žiguli ar Latvijas numurzīmēm.

Amerikāņi ar "Lada 2106" iepazinās Losandželosā notiekošajā "Supercar Sunday" pasākumā, kas ir līdzīgs Latvijā notiekošajam "Cars & Coffee". Amerikāņu jaunieši, kuriem ir pieredze ar eiropiešu spēkratiem, atzina, ka šis padomju auto viņiem vismaz vizuāli atgādina vecu BMW.

Pēc amerikāņu domām, žiguļa motors vizuāli ir kā motorolleram, tomēr viņi atzīst, ka eiropieši vienmēr spējuši no maza tilpuma iegūt daudz jaudas. Iekāpjot žiguļa salonā, amerikānis uzreiz prasīja –, bet kur šeit ir glāžu turētāji? Braukšanu ar žiguli Losandželosas jaunieši atzina kā grūtu – stūrei nav pastiprinātāja, pedāļi ir smagi, bet transmisijas pārnesumi nav gana labi sapāroti. Tāpat automobilis sajūtās ir smagāks, nekā izskatās vizuāli.

Atgādinām, ka "Lada 2106" debitēja 1975. gadā un bez būtiskām izmaiņām tika ražota veselus 30 gadus – līdz pat 2005. gadam. Automobilis ir aprīkots ar 80 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru benzīna dzinēju, ļaujot līdz 100 km/h paātrināties 16 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!