Foto: AP/Scanpix/LETA
Svinīgā ceremonijā Atēnās, antīkajā Panatinaku stadionā, olimpiskā uguns oficiāli nonāca 2018. gada ziemas olimpisko spēļu saimnieku rokās un ir sākusi ceļu uz Koreju, kur ieradīsies pēc nepilnas diennakts.
Uguns nodošanas ceremonijā, ko apmeklēja daudz jauniešu un Grieķijas prezidents un Korejas sporta vadība, tika veikts pēdējais olimpiskās lāpas stafetes posms Grieķijā. Hēras tempļa augstā priesteriene olimpisko uguni no īpašas lāpas nodeva Grieķijas Olimpiskās komitejas prezidentam Spirosam Kopralam, kurš savukārt to nodeva 2018. gada Phjončhanas spēļu orgkomitejas prezidentam Hībonam Lī.

Korjas delegācija, kas atradās Panatinaiku stadionā un kuras rindās bija arī slavenā daiļslidotāja Juna Kima, ceremonijas laikā neslēpa aizkustinājumu. Pēc lāpas saņemšanas korejieši olimpisko uguni ievietoja īpašā laternā, kas turpinās ceļu uz Koreju. Laterna pildīta ar parafīna eļļu un tā var degt līdz pat 52 stundām. Olimpisko uguni lidmašīnā uzmanīs īpaši "uguns uzraugi", kas visa 8500 kilometrus garā ceļojuma laikā paliks nomodā.

Paredzēts, ka olimpiskā uguns Korejā ieradīsies trešdien, 1. novembrī, pl. 11 pēc vietējā laika, tad tiks aizdegta pirmā lāpa un sāksies olimpiskā stafete, kas ilgs nākamās 100 dienas līdz pat spēļu sākumam. Olimpiskā lāpa Dienvidkorejā apciemos 17 provinces un lielākās pilsētas, ceļojot ar visdažādākajiem transportlīdzekļiem – vilcienu, trošu tramvaju, jahtu un tradicionālu 15. gadsimta korejiešu kara kuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!