Foto: Shutterstock

Pie portāla "Delfi" vērsies kāda otrās klases skolēna tētis, kurš ir neizpratnē par e-klasē saņemtu vēstuli. Tajā bērns aicināts uz skolu atnest pārtikas paku ar ilgstoši uzglabājamiem produktiem. Labdarības akcijas rīkotāji, Latvijas Samariešu apvienība, apgalvo, ka noticis pārpratums.

Tēta portālam "Delfi" pārsūtītajā vēstulē, ko rakstījis skolas sociālais pedagogs, teikts: "Tāpat kā iepriekšējos divus gadus, arī šogad aicinām iesaistīties Latvijas Samariešu apvienības rīkotajā pārtikas paku ziedošanas akcijā "Svinēsim VISI Latvijas valsts svētkus 2017". [..] Būsim priecīgi un pateicīgi, ja līdz 9. novembrim sagatavosiet pārtikas paku ar produktiem, ko var uzglabāt ilgstoši, kādu gardumu, konservus vai mājās gatavotu ievārījumu un atnesīsiet to uz skolu."

Pēc vēstules izlasīšanas tētis ir neizpratnē, kā gan skola var pieprasīt otrās klases audzēknim sagatavot pārtikas paku, ņemot vērā – bērns naudu nepelna. "Vai valstij tomēr nebūtu jāpalīdz nelaimē nonākušajiem pavalstniekiem? Esmu sašutis," raksta bērna tēvs.

Akcijas "Svinēsim VISI Latvijas valsts svētkus 2017" rīkotāju, Latvijas Samariešu apvienības, komunikācijas speciāliste Baiba Pare portālam "Delfi" norāda, ka, visticamāk, noticis kāds pārpratums.

"Šī ir brīvprātīga labdarības kampaņa, kurā pēc brīvas izvēles var iesaistīties vai neiesaistīties," skaidro Pare. Organizācija skolas esot aicinājusi klasēs kopīgiem spēkiem sagatavot vienu paciņu. Tā varot būt gan vienkārši konfekšu paka vai vairāki pārtikas produkti. Ja bērnam nav iespēju ziedot konfektes vai pārtiku, viņš ir aicināts sagatavot apsveikuma kartīti – norāda Pare.

Sagatavotās pakas samarieši tālāk nogādās Rīgā un reģionos krīzes situācijā nonākušajiem: bērniem, māmiņām, vientuļiem sirmgalvjiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pare paskaidro, ka bieži ļaudis, lai arī dzīvo nabadzīgos apstākļos, birokrātijas dēļ nevar pretendēt uz sociālajiem pabalstiem. Tāpēc viņiem nepieciešams atbalsts, tostarp arī pārtikas preču veidā. Šādus cilvēkus organizācija apzinājusi, īstenojot dažādus pasākumus, tostarp īstenojot projektu "Paēdušai Latvijai", kā arī saņemot individuālus lūgumus pēc palīdzības.

"Skolu iesaistīšana kampaņā ir iespēja bērniem jau no mazotnes parādīt, ka viņi var palīdzēt citiem, kaut vai atnesot vienu konfekti. Trūcīgos apstākļos dzīvojošam bērnam par šo vienu konfekti būs liels prieks," paskaidro Pare.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!