Kamēr daļa Krievijas pareizticīgo sabiedrības rīko skaļas protesta akcijas un režisora Alekseja Učiteļa filmu "Matilde" dēvē par caru nomelnojošu un ticīgos aizskarošu, tikmēr vairākas Permas operas un baleta teātra balerīnas izteikušas atbalstu vēsturiskās drāmas veidotājiem, 32 reizes izpildot vienu no fiziski grūtākajām klasikā baleta kustībām – fouetté – un ievietojot uzfilmēto video savos sociālo tīklu kontos.

Publicētajā video redzamas piecas baletdejotājas uz Permas operas un baleta teātra skatuves. Video, ko papildina sauklis "Dejojam kā Matilde", balerīnas krītošu sniegpārslu konfeti ieskautas neapstājoties veic 32 sarežģītus pagriezienus uz vienas kājas.

Fouetté izpildīšana kā atbalsts filmas "Matilde" veidotājiem ir izvēlēts tāpēc, ka tieši Matilde Kšesiņska ir pirmā baletdejotāja pasaulē, kura spēja veikt šo sarežģīto griezienu. Pēc tam tas tika iekļauts daudzās 20. gadsimta baleta izrādēs, tai skaitā Pētera Čaikovska "Gulbju ezerā".

Krāšņā kostīmdrāma "Matilde" vēsta par cara Nikolaja II romantisko dēku ar Matildi Kšesiņsku, kas ilga aptuveni gadu un noslēdzās dažas nedēļas pirms Nikolaja II saderināšanās ar nākamo carieni Aleksandru Fjodorovnu. Pēc Krievijas Impērijas pēdējā cara kāzām baletdejotāja turpināja viesoties valdnieka galmā un ļāvās kaislīgām mīlas dēkām ar citiem karaliskās ģimenes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!