Foto: khl.ru

Gūstot četrus vārtus otrajā trešdaļā, Astanas "Baris" vienība svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 5:3 (0:1, 4:0, 1:2) negaidīti uzvarēja spēcīgo Maskavas CSKA, pārtraucot tās četru uzvaru sēriju.

Tikmēr "Baris" vienība tagad izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, kas ļāvis šai vienībai pārņemt vadību Austrumu konferences kopvērtējumā.

Šo maču gan krietni veiksmīgāk sāka CSKA, jo jau piektajā minūtē šo komandu vadībā izvirzīja Kirils Petrovs, tomēr Maskavas komandai pagalam neveiksmīgs bija otrais periods. Tā laikā "Baris" hokejisti guva četrus vārtus pēc kārtas. Lai arī trešās trešdaļas pirmo divu minūšu laikā Aleksandrs Popovs un Mihails Pašins rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, viesiem no Maskavas atspēlēties neizdevās, turklāt galarezultātu vienu minūti un piecas sekundes pirms pamatlaika beigām ar metienu tukšos vārtos uzstādīja Lindens Vejs.

Vejs svētdien aizvadīja lielisku maču, jo uzvarētāju labā iemeta trīs vārtus jeb "hat-trick", kā arī izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Tikmēr "Baris" aizsargs Kevins Dalmens kļuvis par pirmo šīs pozīcijas spēlētāju KHL vēsturē, kurš guvis 400 rezultativitātes punktus.

Pie uzvaras svētdien tikusi arī Helsinku "Jokerit" komanda, kas viesos ar 3:0 (3:0, 0:0, 0:0) uzvarēja Hantimansijskas "Jugra". Visi vārti tika gūti pirmajā trešdaļā, turklāt viesi to pamanījās izdarīt vienas minūtes un 47 sekunžu intervālā.

Citā mačā svētdien panākumu guvusi arī viena no Austrumu konferences vadošajām vienībām Omskas "Avangard", kas savā laukumā ar 5:1 (1:0, 1:1, 3:0) apspēlēja Bratislavas "Slovan", līdz ar to pārtraucot četru zaudējumu sēriju. Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Jevgeņijs Medvedevs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 81 punktu 31 mačā ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA, savukārt 61 punkts ir Maskavas CSKA un Helsinku "Jokerit" kontā.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra, ar 45 punktiem ir piektā, kamēr astotajā pozīcijā ar 42 punktiem atrodas Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 18 punktiem 29 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 57 punktiem 31 mačā tagad atrodas "Baris", bet 56 punkti 27 spēlēs ir Kazaņas "Ak Bars".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda ar 41 punktu ir devītā, kamēr Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 33 punktiem atrodas 12. pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā ar 26 punktiem ir Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!