Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien izcīnīja Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē latviešu speciālists Pēteris Skudra.

"Torpedo" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) uzvarēja Kazaņas "Ak Bars", kas līdz ar zaudējumu nekļuva par Austrumu konferences līderi.

Visi trīs vārti tika gūti otrajā periodā nepilnu 13 minūšu laikā. Vispirms pēc periodā nospēlētām 67 sekundēm "Torpedo" uzbrucējs Jevgēņijs Mozers mazākumā atklāja cīņas rezultātu, bet astoņas minūtes vēlāk Ivans Zaharčuks dubultoja viesu pārsvaru. Pēc nepilnām trim minūtēm Ņikita Jazkovs vienus vārtus atguva, taču atlikušajā spēles laikā neviena no komandām nespēja papildināt savu kontu, "Torpedo" hokejistiem svinot uzvaru ar 2:1.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem un uzvarēja trijos no deviņiem iemetieniem.

Latviešu uzbrucējs šosezon 31 spēlē guvis sešus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Citā KHL mačā zaudējumu cieta uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas bez latvieša pieteikumā savā laukumā ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ".

"Severstaļ" komandu uzvaru nodrošināja Oļeha Jašina 16. minūtē gūtie vārti.

Viesu vārtos slovāks Jūliuss Hudāčeks atvairīja visas 29 pretinieku mestās ripas.

Karsums laukumā nav devies kopš 15. oktobra, izlaižot astoņas spēles, piedevām šajos mačos maskavieši spējuši uzvarēt tikai divas reizes. Latvijas hokejists šosezon piedalījies 22 mačos, kuros guvis vienus vārtus un deviņas reizes asistējis partneriem.

Vēl pirmdien Habarovskas "Amur" savā laukumā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja "Soči" komandu, vārtus gūstot Oļegam Li un Vladislavam Ušeņinam.

Somu vārtsargs Juha Metsola "Amur" vārtos atvairīja visas 23 pretinieku mestās ripas.

Otrdien Novosibirskas "Sibirj" savā laukumā uzņems Bratislavas "Slovan", bet pēc tam KHL būs sešu dienu pārtraukums, kurā norisināsies izlašu spēles.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 81 punktu 31 mačā ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA, savukārt 61 punkts ir Maskavas CSKA un Helsinku "Jokerit" kontā.

Tikmēr "Torpedo" ar 48 punktiem ir piektā, kamēr astotajā pozīcijā ar 42 punktiem atrodas Maskavas "Dinamo" vienība, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 18 punktiem 29 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 57 punktiem 31 mačā atrodas Astanas "Baris", bet 56 punkti 30 spēlēs ir Kazaņas "Ak Bars".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda ar 41 punktu ir devītā, kamēr Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 33 punktiem atrodas 12. pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā ar 26 punktiem ir Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!