Foto: khl.ru

Novosibirskas "Sibirj" vienība otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savās mājās ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) uzvarēja Bratislavas "Slovan".

Šī KHL čempionātā bija pēdējā spēle pirms izlašu pārtraukuma, turnīram atsākoties 13. novembrī.

"Sibirj" komanda katrā no periodiem guva pa vieniem vārtiem, mājinieku rindās izceļoties Igoram Levickim, Patrikam Zakrisonam un Andrejam Jermakovam, kamēr viesiem precīzs bija Mareks Vjedenskis.

Laukuma saimnieki divus no trim vārtiem guva vairākumā, pēc divām trešdaļām esot vadībā ar 2:0. Pēc tam "Slovan" vienu ripu atspēlēja, tomēr pēc četrām minūtēm "Sibirj" atjaunoja divu vārtu pārsvaru, beigās pārsvaru saglabājot.

"Sibirj" izcīnīja ceturto uzvaru pēdējos piecos mačos, bet "Slovan" šis bija jau piektais zaudējums pēdējās sešās spēlēs.

Novosibirskas klubs pēc šī panākuma pakāpās uz astoto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Slovan" Rietumu konferencē ar 28 punktiem ir pirmspēdējā - 13. pozīcijā, apsteidzot tikai Rīgas "Dinamo", kam ir par desmit punktiem mazāk.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 81 punktu 31 mačā ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA, savukārt 61 punkts ir Maskavas CSKA un Helsinku "Jokerit" kontā.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 48 punktiem ir piektā, kamēr astotajā pozīcijā ar 42 punktiem atrodas Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 18 punktiem 29 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 57 punktiem 31 mačā atrodas Astanas "Baris", bet 56 punkti 30 spēlēs ir Kazaņas "Ak Bars".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda ar 41 punktu ir devītā, kamēr Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 33 punktiem atrodas 12. pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā ar 26 punktiem ir Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!