Foto: DELFI

Leģendārajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centra spēlētājam Šakilam O'Nīlam būtu lielas problēmas aizsardzībā nosegt latvieti Kristapu Porziņģi no Ņujorkas "Knicks", uzskata latvieša bijušais treneris un O'Nīla komandas biedrs Dereks Fišers.

Fišers bija Porziņģa pirmais NBA galvenais treneris, un viņš "Knicks" vadīja no 2014. līdz 2016. gadam. Tāpat Fišers vairākus gadus bija komandas biedrs ar O'Nīlu Losandželosas "Lakers" sastāvā, izcīnot arī NBA čempionu titulus.

"Šaks bija viens no atlētiskākajiem un mobilākajiem centra spēlētājiem basketbola vēsturē. Fiziski viņš varētu nosegt Kristapu, taču Porziņģis var trāpīt no distances, viņš var ar driblu doties caurgājienos un gūt punktus no groza apakšas. Es domāju, ka Šaks nopelnītu piezīmju normu, cenšoties viņu nosegt," intervijā izdevumam "Sports Illustrated" teica Fišers.

Fišers savā karjerā spēlējis kopā arī ar citām NBA superzvaigznēm – Kobi Braientu, Kevinu Durantu, Raselu Vestbruku un Džeimsu Hārdenu, un viņš uzskata, ka Porziņģis var sasniegt šo spēlētāju līmeni, jo ir augsta līmeņa profesionālis un ļoti vispusīgs spēlētājs.

Šosezon Porziņģis desmit spēlēs vidēji guvis 30,0 punktus, izcīnījis 7,5 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,3 metienus.

O'Nīls karjeras laikā izcīnīja četrus NBA čempiona titulus un tikpat reizes tika atzīts par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Viņš ir viens no četriem NBA spēlētājiem, kurš vismaz trīs reizes kļuvis par NBA finālsērijas vērtīgāko dalībnieku. Savā karjerā O'Nīls pārstāvēja Orlando "Magic", Losandželosas "Lakers", Maiami "Heat", Klīvlendas "Cavaliers", Fīniksas "Suns" un "Celtics".

NBA spožās karjeras laikā O'Nīls guva 28 596 punktus, kas ir astotais labākais rādītājs NBA vēsturē, izcīnījis 13 099 atlēkušās bumbas (14.vieta NBA vēsturē) un realizējis 58,2% no metieniem no spēles, kas ir otrs labākais rādītājs NBA vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!