Foto: F64

Latviešu basketbolistu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia" piektdien cieta zaudējumu ULEB Eirolīgas sestās kārtas spēlē.

"Baskonia" viesos ar rezultātu 90:91 (21:18, 27:22, 16:21, 26:30) piekāpās Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki".

"Baskonia" pirmajā puslaikā iekrāja desmit punktu pārsvaru, bet trešās ceturtdaļas beigās "Himki" latviešu pārstāvēto komandu panāca. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām maskavieši iekrāja septiņu punktu pārsvaru un atlikušajā laikā nosargāja savu pārsvaru. Mača pēdējā sekundē "Baskonia" amerikāņu basketbolists Džeisons Grendžers realizēja tālmetienu, taču mača liktenis jau bija izšķirts.

No abiem latviešiem produktīvāku sniegumu demonstrēja Mālmanis, kurš iekrāja astoņus efektivitātes koeficienta punktus. Viņš 15 minūšu un vienas sekundes laikā iemeta savus abus divus soda metienus, bet aizmeta garām divus tālmetienus. Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas, trīs pārtvertas piespēles, viens bloķēts metiens, viena piezīme un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Tikmēr Timma 27 minūtēs un 41 sekundē iemeta vienu no pieciem tālmetieniem un aizmeta garām vienu divpunktu metienu. Viņam arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un četri efektivitātes koeficienta punkti.

"Baskonia" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija amerikānis Mets Dženings. Pretiniekiem pa 20 punktiem sameta Aleksejs Šveds un Entonijs Džils, bet 18 punkti Džeimsam Andersonam.

Vēl šovakar Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pireju "Olympiakos" Grieķijas grandu duelī spēkojas ar Atēnu "Panathinaikos Superfoods", bet "Baskonia" viesosies pie "Himki".

Ziņots, ka Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Itālijas komanda Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" savā laukumā ar rezultātu 62:94 kapitulēja Lietuvas flagmanim Kauņas "Žalgiris", piedzīvojot piekto zaudējumu sešos mačos.

Tikmēr citā ceturtdien ULEB Eirolīgā notikušā mačā Maskavas CSKA mājās ar 94:67 sagrāva "Valencia Basket", izcīnot piekto uzvaru sešos mačos. Vēl ceturtdien spāņu klubs Barselonas "Lassa", joprojām spēlējot bez Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pieteikumā, mājās ar 85:89 zaudēja Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes", kas izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā. Visbeidzot vēl vienā mačā Izraēlas vienība Telavivas "Maccabi Fox" mājās ar 90:83 pārspēja Madrides "Real" basketbolistus.

Kopvērtējumā piecas uzvaras sešās spēlēs ir Maskavas komandām CSKA un "Himki", bet pie četrām uzvarām piecos mačos tikusi "Olympiakos", kamēr Madrides "Real" un "Maccabi Fox" ir pa četriem panākumiem sešos mačos. Sesto vietu ar trim uzvarām ieņem "Žalgiris".

Kopvērtējuma 14. pozīcijā ar vienu uzvaru sešās spēlēs ir "Baskonia", bet Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar vienu panākumu sešos mačos atrodama pēdējā - 16.pozīcijā.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!