Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns piektdien nospēlēja vien dažas sekundes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda savā laukumā ar rezultātu 87:94 (27:25, 20:21, 23:30, 17:18) piekāpās Milvoki "Bucks" vienībai, kuras rindās debitēja saspēles vadītājs Ēriks Bledso.

Ceturtās ceturtdaļas vidū "Bucks" izvirzījās vadībā ar 87:80, tomēr nerealizēja nākamos piecus metienus un pēc Manu Džinobili trīs punktu gājiena divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki pietuvojās līdz 87:89.

Tomēr nākamos divus metienus trāpīja Bledso un Kriss Midltons, kamēr "Spurs" kļūdījās piecos noslēdzošajos raidījumos, pārtraucot trīs panākumu sēriju. Savukārt "Bucks" apturēja četru neveiksmju sēriju.

Uzvarētājiem ar 28 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Jannis Adetokunbo, kurš ar latvieti Kristapu Porziņģi turpina cīņu par līgas rezultatīvākā spēlētāja godu, kamēr Bledso savā debijā atzīmējās ar 13 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat 13 punktus sameta arī Midltons.

Bledso šonedēļ tika iemainīts no Fīniksas "Suns" komandas pret centru Gregu Monro un divām izvēles tiesībām nākamā gada NBA draftā.

Tikmēr "Spurs" komandā ar 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām atzīmējās Lemarkuss Oldridžs, kamēr Džinobili aizvadīja sezonas rezultatīvāko maču, gūstot 18 punktus.

Savukārt Bertāns laukumā bija pamatlaika pēdējās 14 sekundēs, atzīmējoties ar vienu nerealizētu tālmetienu.

Bertāns šosezon bijis laukumā astoņās no 12 "Spurs" spēlēm, savā rezultatīvākajā mačā 15 minūšu laikā iemezdams sešus punktus. Tiesa, vismaz piecas minūtes viņš nospēlējis vien divos dueļos.

"Spurs" ar septiņām uzvarām 12 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, kur līdere ar deviņiem panākumiem ir Hjūstonas "Rockets".

Tikmēr "Bucks" ar pieciem panākumiem 11 dueļos ir Austrumu konferences desmitajā pozīcijā, par uzvaru atpaliekot no Porziņģa pārstāvētās Ņujorkas "Knicks" vienības, kas atrodama septītajā pozīcijā.

Sestdien "Spurs" uzņems vienu no Austrumu konferences pastarītēm Čikāgas "Bulls", kamēr "Knicks" mājās spēkosies ar Sakramento "Kings", kas ir starp Rietumu konferences pastarītēm. Abas sestdienas pretinieces šosezon kopā tikušas pie piecām uzvarām 21 spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!