Foto: Publicitātes foto
Latvijas U-19 futbola izlase sestdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtas otrajā mačā visu otro puslaiku spēlēja mazākumā, tomēr nosargāja savus vārtus neskartus un cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Horvātijas vienaudžiem.

Latvijas jaunie futbolisti pirmā puslaika beigās nonāca mazākumā, jo U-19 izlases kapteinis Vladislavs Soloveičiks piecu minūšu laikā dabūja divas dzeltenās kartītes par pārkāpumiem pret Itālijas granda Turīnas "Juventus" audzēkni Sandro Kulenoviču.

Otrajā puslaikā turnīra saimnieki horvāti vairākumā izdarīja spiedienu uz Latvijas izlases vārtiem, taču latviešu vārtsargs Rihards Matrevics bija uzdevumu augstumos un kopā ar komandas biedriem nosargāja neizšķirtu.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Dānija ar 4:0 (2:0) sagrāva Sanmarīno.

Pirmajā spēlē Latvijas jaunie futbolisti ar 1:2 zaudēja Dānijai, bet horvāti ar 3:0 pārspēja Sanmarīno.

A apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Dānija, kas nodrošinājusi ceļazīmi uz nākamo kārtu. Četri punkti ir Horvātijai, viens Latvijai, bet Sanmarīno ir bešā.

Otrdien Latvijas U-19 izlase spēkosies ar grupas pastarīti Sanmarīno, bet Dānija un Horvātija aizvadīs savstarpējo maču. Horvātijai gūto un zaudēto vārtu attiecība ir +3, bet vēl vienai otrās vietas un ceļazīmes pretendentei Latvija bilance ir negatīva -1. Līdz ar to Latvijai pēdējā mačā pārliecinoši jāuzvar Sanmarīno un jācer, ka dāņi pieveiks horvātus.

Kvalifikācijas turnīra elites kārtā iekļūs grupas divas spēcīgākās komandas.

Zīmīgi, ka U-19 izlasē šogad ir salīdzinoši daudzi futbolisti, kuri pašlaik savas prasmes slīpē Eiropas futbolā zināmu komandu sistēmās. No šādiem futbolistiem izlasē ir vārtsargi Rihards Matrevics (Vesthemas "United") un Rūdolfs Oskars Soloha (Notingemas "Forest"), aizsargs Roberts Veips ("Sampdoria"), pussargi Vladislavs Soloveičuks (Sanktpēterburgas "Zeņit"), Aleksejs Saveļjevs (Veronas "Hellas"), Bogdans Samoilovs ("Koln"), kā arī uzbrucēji Jānis Grīnbergs (Gelzenkirhenes "Schalke 04") un Oskars Rubenis (Maskavas CSKA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!