Foto: AFP/Scanpix
Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas valstsvienība svētdien Eirotūres posma mačā Helsinkos ar 6:2 (1:2, 0:0, 5:0) pārspēja Šveici.

Spēles piektajā minūtē krievus vadībā izvirzīja Maksims Šalunovs, bet pirmā perioda otrajā pusē šveicieši pēc Simona Mozera un Vensāna Praplana precīzajiem metieniem panāca 2:1. Šveices hokejisti līdz trešā perioda sākumam atradās vadībā, bet pēc tam krievi iemeta piecus bezatbildes vārtus, kurus guva Sergejs Kaļiņins, Ņikita Ņesterovs, Valērijs Ņičuškins, Mihails Grigorenko un Vladimirs Tkačovs.

Vēl sestdien Somija ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) apspēlēja Zviedriju, tikdama pie otrās uzvaras šajā posmā, jo pirms divām dienām ar 3:2 uzvarēja Krieviju.

Somiem vārtus guva Ēli Tolvanens, Juka Peltola un Sakari Maninens, bet zviedriem izcēlās Frēdriks Petešons.

Savukārt piektdien Zviedrija ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Kanādas izlasi ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" aizsargu Karlu Stoleriju sastāvā.

Karjala kausā Kanādas izlasē iekļauti vien četri hokejisti, kas šosezon spēlē Ziemeļamerikā, bet sastāvā dominē KHL vienību spēlētāji, kādi ir 15.

Jau augustā Rīgas "Dinamo" spēlētāji Stolerijs, Brendons Makmilens un šobrīd jau atlaistais Džastins Pīterss palīdzēja Kanādai arī turnīrā Sočos. Toreiz Pīterss divās spēlēs ielaida tikai vienus vārtus un tika uzskatīts, ka viņš ir ļoti reāls kandidāts dalībai olimpiskajās spēlēs, tomēr šo sezonu ļoti neveiksmīgi aizvada Rīgas "Dinamo" komanda, kas kanādieti lika atlaist un tagad viņš pārstāv Vācijas vienību Ķelnes "Haie".

Stolerijs šosezon Latvijas komandas sastāvā 29 mačos atzīmējies ar diviem vārtiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu

Tāpat piektdien čehi ar 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) uzvarēja Šveici.

Svētdien posma noslēgumā Somija spēkosies ar Kanādu, bet Krievija tiksies ar Čehiju.

Parasti Eirotūrē piedalās četras izlases, kurām šosezon pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm pievienojušās arī Šveice un pārsvarā ar Eiropā spēlējošiem hokejistiem esoša Kanāda. Nākamajā etapā, kas notiks decembrī, sacensībās Šveices vietā spēlēs Dienvidkoreja, savukārt Kanāda un Šveice gadu mijā piedalīsies tradicionālajā Špenglera kausā, kurā sacentīsies arī Rīgas "Dinamo".

Iepriekšējā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Krievija, kas gadu iepriekš palika noslēdzošajā, ceturtajā, pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!