Foto: Renars Koris/facebook.com/TTTRiga

Sacensību galvenā favorīte "TTT Rīga" sestdien Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta līdervienību spēlē ar rezultātu 89:48 (25:7, 25:21, 20:10, 19:10) savā laukumā droši pieveica "Rīgas Stradiņa Universitātes" (RSU) komandu.

Jau pēc pirmās ceturtdaļas "TTT Rīga" bija priekšā ar 25:7, turpinājumā pretiniecēm nedodot iespējas iesaistīties cīņā par panākumu.

Uzvarētājām ar 19 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Anda Eibele, kamēr ar 17 punktiem un desmit bumbām zem groziem atzīmējās Gunta Baško-Melnbārde, bet 14 punktus sameta Rūta Veidere.

Tikmēr RSU rindās kārtējo reizi iespaidīgu sniegumu demonstrēja turnīra labākā spēlētāja oktobrī Guna Lagzdiņa, kuras rēķinā bija 16 punkti un 18 bumbas zem groziem.

Apvienotā čempionāta vadošajā divīzijā tagad līderei "TTT Rīga" ir četras uzvaras četrās spēlēs, bet RSU seko ar septiņiem panākumiem astoņās spēlēs.

Pieci panākumi septiņos mačos ir "Liepājas papīrs"/LSSS basketbolistēm, divas uzvaras septiņās cīņās iekrājušas "TTT Rīga - Juniores", bet pie divi panākumiem astoņos dueļos tikusi "Tallinas Universitāte". Tikmēr Latvijas Universitāte" cietusi zaudējumus visās sešās aizvadītajās cīņās.

Savukārt pēc spēka otrās jeb starptautiskās divīzijas mačā sestdien "Daugavpils Universitāte" (DU) viesos ar 63:55 (21:17, 12:8, 17:12, 13:18) pieveica Latvijas U-16 izlasi.

Daugavpilietēm ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Ksenija Starovoitova, kamēr pa 11 punktiem guva Viktorija Ivanova un Olga Lakomko.

Tikmēr kadetēm rezultatīvākās bija pa astoņiem punktiem sametušās Elizabete Bulāne un Madlēna Ģērķe.

Šeit kopvērtējuma vadībā ar sešām uzvarām astoņās cīņās joprojām atrodas "Daugavpils Universitāte", kamēr ar četriem panākumiem sešos dueļos seko "Liepājas Sporta spēļu skolas" (LSSS) komanda, bet divi panākumi trijos mačos ir "Tartu Universitāte"/"Kalev" basketbolistēm.

Pa trim uzvarām piecos mačos ir Latvijas U-17 izlasei un Tallinas "G4S Noorteliiga", savukārt bez uzvarām ir "Saldus" un Latvijas U-16 izlase.

Šajā sezonā apvienotajā čempionātā komandas sadalītas divās divīzijās, lai nodrošinātu vairāk līdzvērtīgu spēļu. Elites divīzijā tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet "TTT Rīga" ar katru komandu spēlēs pa četrām reizēm, kamēr starptautiskajā divīzijā būs četri apļi.

Pirms Ziemassvētkiem elites divīzijas labākās komandas cīnīsies par Latvijas-Igaunijas kausu, bet elites divīzijas 3.-5.vietas īpašnieces, kā arī starptautiskās grupas līderes cīnīsies par Latvijas - Igaunijas līgas Izaicinājuma kausu.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri. Finālčetrinieka turnīrā piedalīsies elites divīzijas trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp elites grupas ceturtās vietas ieguvējām un starptautiskās divīzijas uzvarētājām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - četras labākās valsts komandas no elites divīzijas, labākā valsts komandas starptautiskajā divīzijā, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp piekto Latvijas komandu elites divīzijā un otro labāko no mūsu valsts komandām starptautiskajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!