Foto: Publicitātes foto
Čehijā notikušajā Eiropas kausā 10 dejās (5 standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) 19 pāru konkurencē Marts Puniņš un Dana Jākobsone iekļuva finālā, ieņemot 4.vietu. Tikmēr Varšavā Eiropas čempionātā 10 dejās jauniešiem (16-18 gadi) no 28 pāriem negaidīti 16.vietā palika Vladislavs Pečens un Aliaksandra Bahusheviča, informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Sestdien uz divām Čehiju un Poliju bija devušies divi "Dūšas deju skolas" pāri – Marts Puniņš ar Danu Jākobsoni piedalījās Eiropas kausā 10 dejās Ūsti pie Labas, bet Vladislavs Pečens ar Aliaksandru Bahusheviču šajā pašā programmā jauniešiem sacentās Eiropas čempionātā Varšavā.

Eiropas kausā pieaugušajiem par uzvaru līdzīgi cīnījās abi galvenie favorīti – pasaules čempionātā 7.vietu ieguvušie Vladislavs Koļesņikovs un Naja Dolenca no Slovēnijas un Krievijas ceturtais pāris Mtislavs Kazakovs un Aļona Kazakova. standartdejās (ST) nedaudz priekšā bija slovēņi, bet Latīņamerikas (LA) dejās labāko rezultātu uzrādīja krievi. Līdz ar to līdzīgā cīņā par kausa ieguvējiem kļuva Kazakovi, kuri Krievijas čempionātā šogad palika aiz godalgotā trijnieka.

Trešo vietu ieguva Itālijas vicečempioni Andrea Rokati un Flaminija Janone. Pasaules čempionātā 8.vietu ieguvušie Marts ar Danu itāļus apsteidza Vīnes valsī un Džaivā, bet Tango, Vīnes Valsī, Sambā un Rumbā piekāpās ļoti sīvu pretestību izrādošajiem slovākiem. Tas mūsējiem beigās deva 4.vietu. Līdz ar to koknesieši trešo reizi Eiropas kausā bija labāko sešu vidū.

Tikmēr Latvijas vicečempioni jauniešiem un pagājušā gada Eiropas čempionātā 7.vietu ieguvušie Vladislavs Pečens un Aliaksandra Bahusheviča nodejoja labi, cerot uz iekļūšanu finālā. Taču mūsējiem kontinenta čempionāts šogad neizvērtās veiksmīgs, jo negaidīti nācās izstāties ceturtdaļfināla kārtā, ierindojoties 16.vietā. Spraigā cīņā ar rumāņiem uzvaru izcīnīja Krievijas vicečempioni Oļegs Čens un Alīna Agejeva. No Baltijas valstīm finālā izdevās iekļūt lietuviešiem Gedvinam Meškauskam un Ugnei Bļiutei, kuri ieņēma 5.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!