Foto: EPA/LETA
Atjaunotās "Lužņiku" arēnas atklāšanas spēle starp Krievijas un Argentīnas izlasēm izvērtās par briesmīgu piedzīvojumu pasākuma apmeklētājiem, kuri vairāk nekā stundu pēc mača beigām nespēja izkļūt no stadiona teritorijas līdz tuvējai metro stacijai.

Pēc spēles beigām skatītāji, kas atradās augšējās tribīnēs 40 minūtes nav varējuši pamest savas vietas, bet daudziem izkļūšana no "Lužņikiem" prasījusi gandrīz divas stundas. Tas tiek skaidrots ar milzīgajiem sastrēgumiem, lai iekļūtu tuvējās metro stacijās. Neoficiāla informācija liecina, ka līdzjutēju iziešana no tribīnēm aizkavēta arī sakarā ar Krievijas premjera Dmitrija Medvedjeva klātbūtni stadionā.

"Cūcība krievu gaumē pēc spēlēm turpinās! No augšējās tribīnēm, kur daudz sieviešu un bērnu, nevienu nelaiž laukā jau vairāk nekā pusstundu! Mēs tāpat darīsim arī pasaules čempionāta laikā? Kauns! Tie nav drošības apsvērumi, bet ņirgāšanās par līdzjutējiem! Aukstums! Bērni raud! Mammas un tēvi viņus silda, atdodot savu apģērbu. Nekur pasaulē nekas tāds nenotiek! Lai dzīvo spēles Krievija – Argentīna mača organizācija! Ģenerālmēģinājums izdevās! Viss – cilvēkiem!" savā "Instagram" kontā ierakstījis "Mač TV" komentētājs un 2018. gada Pasaules kausa izcīņas sūtnis Dmitrijs Guberņijevs.

Portāla "championat.ru" ziņo, ka augšējās tribīnes izejas aizvēra mača 85. minūtē. Gaidot, kad atvērs vārtus, līdzjutēji laida papīra lidmašīnas un skandēja "izlaidiet!".

Augšējās tribīnēs maču skatījās arī olimpiskais čempions daiļslidošanā Maksims Traņkovs, arī viņš "instagramā" dalās ar nepatīkamo pieredzi.

"Redzēju dzīvus Mesi, Agvero, Di Mariju, Maskerano un citus debesu iemītniekus, arī "golu" man tuvajos vārtos, un kārtējo fiasko Čerčesova. Bet pēc tam sajutos kā ieslodzītais… Caur dzīvu koridoru, ko veidoja zirgi un cilvēki formā, mūs lēnām veda uz izeju. Lietū, plus piecos grādos, novembrī! Bērnus, sievietes, padzīvojušus ļaudis. Tā ar dziesmām tiešu pusotru stundu mūs "stūķī" aiznesa līdz metro stacijai "Lužņiki". Paldies par šādu futbolu. Viss līdzjutējiem. Tas bija murgs un apkaunojums, īpaši mums, krieviem, ārzemju līdzjutēju priekšā. Īsāk sakot, tāds futbols mums nav vajadzīgs," raksta daiļslidotājs.

"Tas ir fiasko, kungi! Spēle beidzās pl. 18:00, metro stacijā "Lužņiki" mēs nonācām pl. 19:58. nekādas organizācijas! Kauns Iekšlietu ministrijai, drošības orgāniem un pārējiem iesaistītajiem!" pie "Instagram" kontā ievietotā video ierakstījis līdzjutējs Dmitrijs Ribakovs.

Krievijas Futbola federācijas (RFS) prezidents Vitālijs Mutko atzinis, ka ir bijušas problēmas ar skatītāju plūsmas regulēšanu. "Atvainojamies par sagādātajām neērtībām, kas radās pēc spēles beigām. Mēs noteikti izanalizēsim visu, ko cilvēki publicējuši sociālajos tīklos," Mutko citē portāls "sport.ru".

Argentīnas izlase šai pārbaudes spēlē uzvarēja ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!