Foto: AFP/Scanpix
Itālijas futbola izlase pirmdien nespēja kvalificēties 2018.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīram, uz kuru ceļazīmi izcīnīja Zviedrija.

Itāļi kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes spēlē "San Siro" stadionā Milānā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar zviedriem, divu spēļu summā ciezdami zaudējumu ar 0:1.

Itālijas futbola izlase spēlējusi pēdējos 14 Pasaules kausa finālturnīros, bet iepriekšējo reizi četrgades nozīmīgākajā turnīrā nepiedalījās tālajā 1958.gadā. Itāļi Pasaules kausa finālturnīrā nepiedalīsies trešo reizi vēsturē, jo nespēlēja arī pirmajā čempionātā 1930.gadā.

Itāļi Pasaules kausu ieguvuši četras reizes, pēdējo trofeju izcīnot 2006.gadā Vācijā.

Tikmēr Zviedrija Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs pēc 12 gadu pārtraukuma. Zviedri divreiz izcīnījuši trešo vietu, iepriekšējo reizi bronzas mačā uzvarot 1994.gadā ASV.

Itāļi, apzinādamies spēles cenu, izdarīja spiedienu uz Zviedrijas izlases aizsardzību, taču nespēja gūt vārtus. Mājiniekiem vairākas reizes bija iespējas gūt vārtus un panākt neizšķirtu divu spēļu summā, kas ļautu aizvadīt papildlaiku un cīnīties par uzvaru divu spēļu summā.

Spēles pēdējās minūtēs itāļi izmisīgi metās uz priekšu, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bīstami sitot Itālijas izlases futbolistam Stefanam El Šarāvi, kura sitienu atvairīja zviedru vārtsargs Robins Ulsens. Mača kompensācijas laikā mājinieki tika pie diviem stūra sitieniem, abās situācijā uz pretinieka soda laukuma dodoties itāļu leģendārajam vārtsargam Džanluidži Bufonam. Tiesa, zviedru aizsardzība bija neuzlaužama, mačam noslēdzoties ar rezultātu 0:0.

Kā vēstīts, pirmajā mačā ar 1:0 uzvarēja zviedri, kuriem vārtus guva pussargs Jākobs Jūhansons, kurš atbildes spēlē pirmajā puslaikā guva savainojumu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka kvalifikācijas "play-off" kārtā Šveice divu spēļu summā ar 1:0 pārspēja Ziemeļīriju, bet Horvātija ar 4:1 apspēlēja Grieķiju.

Pēdējā izlase no Eiropas tiks noskaidrota otrdien, kad tiksies Dānija un Īrija, kas sestdien Kopenhāgenā nospēlēja neizšķirti 0:0.

Šobrīd jau ir zināmas 29 no 32 finālturnīra dalībniecēm.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle, Francija, Šveice, Horvātija un Zviedrija, kurām pievienosies vēl viena komanda.

No Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija.

No Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija, Ēģipte, Senegāla, Tunisija un Maroka, no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

Pēdējās divas ceļazīmes uz finālturnīru nākamās nedēļas vidū noskaidrosies starpkontinentālajās pārspēlēs, kur Hondurasa spēkojas ar Austrāliju, bet Jaunzēlande ar Peru. Šeit pirmie mači Hondurasā un Jaunzēlandē noslēdzās bez gūtajiem vārtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!