Foto: Vida Press
Starp slavenajiem un ietekmīgajiem vīriem, kuri šoruden apsūdzēti par nepiedienīgu uzvedību un seksuālu uzmākšanos, daudziem par lielu sarūgtinājumu bija arī populārais amerikāņu komiķis Luiss C.K., kurš pēc apsūdzībām paziņoja par karjeras pārtraukšanu.

Tiesa, īpaši liela izvēle viņam nebija, jo sadarbības partneri viens pēc otra nolēma atcelt kopīgos plānus – "Netflix" paziņoja, ka neraidīs viņa stāvizrādi, HBO pavēstīja, ka izslēdz Luisu C.K. no gaidāmā projekta, un arī citas kompānijas norobežojās no viņa.

Drīz vien filmu kompānija "The Orchard" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar Luisu C.K. viņa jaunās filmas "I Love You, Daddy" izplatīšanā.

Kinodarbs pirmizrādi piedzīvoja septembrī Toronto kinofestivālā, bet 17. novembrī bija plānots sākt tā rādīšanu ASV un vēlāk arī citviet pasaulē. Kā oktobra izskaņā vēstīja portāls "Variety", starp valstīm, kur plānots izrādīt filmu, ir arī Latvija, Lietuva un Igaunija, bet tagad skatītājiem legāla iespēja redzēt Luisa C.K. vairs nebūs.

Lai gan filma tapusi krietni pirms publiski izskanēja apsūdzības pret producentu Hārviju Vainstīnu, kas aizsāka plašas diskusijas par to, kā ietekmīgi kino jomas vīri izmanto savu varu pret industrijas jaunpienācējiem, tā aizskar šobrīd tik aktuālo tematu.

Jau vēstīts, ka filma ir stāsts par televīzijas producentu, kuru tēlo pats Luiss C.K., un viņa pusaugu meitu, kurai ir attiecības ar gados krietni vecāku režisoru, kura lomā iejuties Džons Malkovičs.

Atgādinām, ka ceturtdien, 9. novembrī, atsaucoties uz piecu sieviešu stāstīto, "The New York Times" atklāja – Luiss C.K. vairākkārt uzvedies seksuāli nepiedienīgi, masturbējot sieviešu klātbūtnē.

Vēlāk pats komiķis publiskā paziņojumā atzina, ka viss sieviešu teiktais ir patiesība, neslēpa, ka nožēlo savu kādreizējo uzvedību, un paziņoja, ka pārtrauc karjeru.

"Bija laiks, kad es sev teicu, ka tas, ko es darīju, ir pareizi, jo es nekad sievietei nerādīju savu locekli, pirms tam nepaprasot atļauju. Bet vēlāk, krietni par vēlu, es dzīvē sapratu, ka tad, ja tev ir vara pār kādu cilvēku, prasīt viņam paskatīties uz tavu locekli nav jautājums. Tas viņus nostāda nepatīkamā situācijā. Vara, kas man bija pār šīm sievietēm, slēpās tajā, ka viņas mani apbrīnoja. Un es šo varu izmantoju bezatbildīgi," vēstīja komiķis.

"Es esmu pavadījis savu ilgo un veiksmīgo karjeru, runādams un teikdams visu, ko es vēlos. Tagad es atkāpšos malā, lai klausītos," paziņojumā vēstīja Luiss C.K..
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!